MEB yeni müfredat taslağı yayınlandı; Bakan Tekin, “ders saatleri kısalacak mı?” sorusuna yanıt verdi...

MEB yeni müfredat taslağı yayınlandı; Bakan Tekin, “ders saatleri kısalacak mı?” sorusuna yanıt verdi...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Yeni Müfredat Taslağı yayınlandı. “Peki, yeni müfredattı ile birlikte, haftalık ders sürelerinde değişme olacak mı? Ders saatleri kısalacak mı?” sorularına yanıt Bakan Tekin’den geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar...

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’’ adını taşıyan, müfredat ile birlikte, derslerde sadeleşmeye gidileceği açıklandı. Yeni müfredatın yeni eğitim öğretim yılı itibariyle kademeli şekilde uygulanacağını açıklanmasıyla birlikte, haftalık ders saatlerinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağı merak konusu oldu.

MEB, 2024 haftalık ders saatleri değişecek mi?

Tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait “Türkiye Yüzyılı Maarif Model” Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından kamuoyunun görüşüne sunulması ile birlikte, Söz konusu yeni müfredat taslağı ile birlikte birçok soru gündeme geldi. En merak edilen konular arasında ise, yeni müfredattın hangi sınıfları kapsadığı yer alırken, özellikle haftalık ders saatlerinde bir değişiklik yapılıp yapılamayacağı ise bir hayli merak konusu oldu.

Kamuoyu gündeminde büyük yer kaplayan bu sorulara yanıt Milli Eğitim Bakanı (MEB) Yusuf Tekin, yeni müfredatla haftalık ders saatlerinde azalma olmayacağını açıklayarak, “Ders saatlerinde bir değişiklik olmayacak, konularda sadeleşme var. Müfredatta ise %35’lik bir seyreltme içine girdik.” Diyerek kamuoyunu bilgilendirdi.

Yeni müfredat değişikliği hangi sınıfları kapsayacak?

Yeni müfredat taslağı, Milli Eğitim Bakanlığı https://gorusoneri.meb.gov.tr adresinden kamuoyunun görüşüne açılarak, yeni müfredatın 1 hafta boyunca askıda kalacağı bilgisi verildi. Bu süre zarfında öneri ve görüşlerin yoğun şekilde gelmesi ile birlikte, söz konusu sürenin uzatılacağı bildirildi.

Bu durumda da, bir haftalık askı sürecinin sonrasında, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar kapsamında revize edilerek son şeklini almış olacak.

Son şeklini alan yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılı itibariyle, okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum