Okullar bu tarihte kapanıp yaz tatiline girilecek!

Okullar bu tarihte kapanıp yaz tatiline girilecek!

Baharın gelmesiyle birlikte öğrenci ve velilerin gözü okulun kapanış tarihine çevrildi. Her sene olduğu gibi bu sene de binlerce öğrenci okulun kapanması ile başlayan üç aylık yaz tatiline girmeye hazırlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı okulların kapanış tarihini içeren 2024 yılı yaz tatili takvimini yayımladı. Bu takvime göre öğrenci ve veliler okulların kapanması ile başlayacak yaz tatili takvimine erişebilecekler. Veli, öğrenci ve öğretmenleri yakından ilgilendiren 2024 yılı yaz tatili takvimi yayımlandı. Buna göre 5 Şubat 2024 Pazartesi günü başlayan ikinci dönem, 14 Haziran 2024 Cuma günü sona erecek. Buna göre öğrenciler, okul dönemini son kez 14 Haziran cuma gün gelerek kapatacaklar.

Okullar tekrar ne zaman başlayacak?

Okulların kapanması ile yaz tatile giren öğrenciler, üç aylık dinlenme döneminden sonra tekrar ne zaman okula döneceği sorusu öğrencileri ve velileri yakından ilgilendirir. Milli eğitim Bakanlığı 2024 takvime göre, öğrencilerin tekrar okula dönüş zamanı 9 Eylül 2024 tarihi olarak ilan edilmiştir. Buna göre 2024-2025 yılı eğitim öğretim yılı bu tarihten itibaren başlayacaktır.

Birinci sınıf ve anasınıfı öğrencileri için okul ne zaman açılacak?

2024-2025 yılı eğitim öğretim açılış yılı için her ne kadar 9 Eylül Cuma günü ilan edilse de anasınıfı gibi önceden uyum gerektiren okulların açılışı daha erken olacaktır. Bununla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından net olarak bir tarih verilmedi. Ancak 2023-2024 yılı eğitim öğretim dönemi anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri için başlangıç tarihi 4 Eylül olarak verilmişti. Buna göre anasınıfı ve birinci sınıf öğrencileri, diğer öğrencilerden farklı olarak 4-8 Eylül arasında okula uyum eğitimine başladı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.