Sınav ücreti ne kadar Öğretmenlik Alan Bilgisi Ne kadar TL?

Sınav ücreti ne kadar Öğretmenlik Alan Bilgisi Ne kadar TL?

Kamu personeli seçme sınavındaki heyecan, uygulamanın resmi olarak başlamasıyla doruğa ulaştı. ÖSYM tarafından yayınlanan ve adaylarının sabırsızlıkla beklediği detayların yer aldığı KPSS başvuru kılavuzu, lisans başvuruları için gerekli bilgileri sunuyor

Adayların yakından takip ettiği sorular arasında genel kültür , eğitim bilimleri ve ÖABT beceri testlerini içeren kayıt tarihleri, ders programları ve sınav ücretlerine ilişkin bilgiler yer alıyor. Peki KPSS 2024 başvuru kılavuzu yayımlandı mı? Detaylar burada...

KPSS sınavları başlıyor

Kamu personel seçme sınavı heyecanı, 2024 yılı için sürecin başlamasıyla birlikte doruğa ulaşıyor. Dönem mezunları arasında favori haline gelen bu sınav, memur olmak isteyen binlerce kişi için çok önemli bir adımı temsil ediyor. (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) tarafından yayınlanacak olan KPSS başvuru kılavuzu adaylar tarafından büyük bir merakla bekleniyor.

Kamuya açık kişisel seçme sınavı - genel kültür, eğitim bilimleri, alan bilgisi, ÖABT oturumları için başvurular açıktır. KPSS başvuruları 3 Mayıs Cuma günü başlıyor. İşlemler 3 ile 15 Mayıs tarihleri arasında tamamlanacak. Tüm gözler ÖSYM ekranlarında.

Sınav takvimi

ÖSYM KPSS 2024 takvimine göre; KPSS Oturumları Genel Yetenek-Genel Kültür-Bilimler eğitimi 14 Temmuz, Alan 1'den. 20 Temmuz'da bir günlük oturumlar 2. bir günlük oturumlar 21 Temmuz'da, alan öğretmenlik bilgisi sınavı ise 4 Ağustos'ta yapılacak.

KPSS önlisans 1 Eylül'de, KPSS ortaöğretim 15 Eylül'de, bilgi alanı KPSS din hizmetleri ise 22 Eylül'de yapılacak.

Ön Lisans başvuruları; 13 Haziran,

Ortaöğretim başvuruları; Başvurular DHBT 18 ve 9 Ağustos'ta alınmaya başlayacak.

Başvuru ücreti ve detayları

Lisans sınavının her oturumu için 350 TL

KPSS Alan sınavının her oturumu için 235 TL

KPSS ÖABT sınavının ücreti 350 TL olarak açıklandı. Adaylar, ÖSYM şifreleri ile aday işlemleri sistemine giriş yaparak sınava başvuru yapacaklardır. Sınav ücreti ödendikten sonra işlem tamamlanacaktır.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.