Sürücü belgeleri için düzenleme yapılması bekleniyor

Sürücü belgeleri için düzenleme yapılması bekleniyor

Alıkonulan sürücü belgeleri mağdurları sürücü belgelerinin iadesi ile ilgili mecliste bir düzenleme yapılması veya alıkoyma ceza sürelerinin para cezasına çevrilerek mağduriyetlerine son verilmesini istiyorlar.

Alıkonulan sürücü belgeleri ile ilgili sosyal medyadan ve diğer mecralardan sesini duyurmaya çalışan bir milyona yakın vatandaş zor durumda olduklarını , çıkan af yasasından dahi yararlanamadıklarını ifade ederek içerisinde bulundukları zor duruma dikkat çektiler.

"En son İnfaz Yasası düzenlemesi ile ehliyet veya sürücü belgelerinin alınmasına ilişkin bir af çıkarılmadı hatta tartışılmadı bile. Herkese affı layık görülebilirken, biz ehliyetine el koyulanlara affı layık görmemek, onları görmezden gelmek, oldukça üzücüdür. Bu zor günlerde, bizler de üstümüze düşen görevi yapıp, farkındalık yaratmak için uğraşıyoruz. En azından kimseye zarar vermemiş, Kazaya veya ölüme sebebiyet vermemiş kişiler için af çalışması yapılabilir, tartışılabilir, içimizde ekmek kazanan insanlar var,  bizleri affedin zaten para cezası olarak cezamızı çektik bize birde burdan vurmayn" diyen ehliyet mağdurları Alıkonulma sebebiyle sosyal hayatlarının bile kısıtlandığını, Şehirlerarası seyahate kendi araçlarıyla çıkamadıklarını, acil işleri için araç kullanmadıklarını da ifade ederek, "Cezalı sürelerimiz para cezasına çevrilsin, ehliyetlerimiz iade edilsin, bunu devletimizin yetkilerinden rica ediyoruz" diyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.