THY, en az lise mezunu kabin memuru alımı ilanını yayınladı!

THY, en az lise mezunu kabin memuru alımı ilanını yayınladı!

Türk Hava Yolları (THY) en lise mezunu kabin memuru alımı ilanı yayınladı! Yayınlanan ilanla birlikte, 2024 THY kabin memuru alım başvurular başladı. İşte sizlerle THY kabin memuru alımı başvuru şartları ve başvuru detayları...

2024 Türk Hava Yolları (THY), kabin memuru alımlarına kapsamında, en az lise mezunu tecrübesiz kadın ve erkek kabin memur alımı yapılacağı duyuruldu. “Peki, kabin memuru olmak için aranan şartlar neler? THY kabin memuru alımları için başvuruların nereye yapılması gerekiyor?” gibi sorunlarınız yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

THY kabin memuru alımı şartları neler?

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yayınlanan duyuru göre kabin memur alımı için adaylardan talep edilen şartlar şu şekilde;

Türkiye Cumhuriyeti, vatandaşı olması (Mavi kart sahibi olanlar başvuru yapabilir.) ve 01 Ocak 1982 ila 31 Aralık 2004 tarihleri arasında doğmuş olması aranan genel şartlar arasındadır.

En lise mezunu olması ve aynı zamanda da İyi derecede İngilizce bilmesi gerekmektedir (İkinci yabancı dil tercih nedenidir.)

Adli Sicil Kaydı ve Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmaması da talep edilen genel şartlar arasındadır.

Ayrıca, daha önce THY ve iştirakleri ile diğer iş yerlerinden fesih, devamsızlık, sağlık yahut disiplinsizlik gibi nedenlerden dolayı ayrılmamış olması gerekmektedir.

Fiziksel Koşullar;

Kadınların 160-180 cm arası, erkekler ise 170-190 cm arası boya sahip olması (Boy-kilo endeksine uygun olmalıdır.)

Ayrıca vücudun görünecek yerlerinde dövme, piercing ve yara, yanık, leke benzeri kalıcı iz bulunmamalıdır.

2024 THY kabin memur alımları için başvuru işlemleri!

Türk Hava Yolları (THY) tarafından yayınlanan duyurudan elde edilen bilgilere göre, en lise mezunu kabin memuru alımı ilanı için başvuru yapacak kişiler başvuru işlemlerini, “Take-Off Kabin” ilanı ve diğer açık pozisyonlara THY’nin “kariyer.thy.com” internet adresinden tamamlayabilir.

Başvuruları, değerlendirme süreçlerinde başarılı olan adaylar, kabin memuru adayı ünvanıyla işe başlatılarak, İstanbul-Florya’daki THY Uçuş Akademisi’nde 2 aylık eğitime katılacağı bilgisi yer alıyor.

Söz konusu eğitimi başarıyla tamamlayan adayların, kabin memuru olarak uçuş görevine başlayacağı bilgisi verildi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.