Ücretli Öğretmen Atama Başvurusu Ne Zaman? Şartlar Ve Alım Yapılacak Branşlar?

Ücretli Öğretmen Atama Başvurusu Ne Zaman? Şartlar Ve Alım Yapılacak Branşlar?

Ücretli Öğretmen Atama Başvurusu Ne Zaman? Şartlar Ve Alım Yapılacak Branşlar? Mebpersonel.com olarak ücretli öğretmenlere ayrılan 5000 atama kontenjanı ile ilgili tüm detayları haberimizde paylaşıyoruz.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta torba yasa meclisten geçti. Torba yasanın 94. maddesi (geçici madde) ücretli öğretmenlerden alım yapılmak üzere Milli Eğitim Bakanlığına 5000 kadro verilmesini öngörüyordu. Ücretli öğretmen atamalarını düzenleyen geçici madde Genel Kurul'dan hiçbir değişiklik yapılmadan geçirildi. Yani daha önce açıklanan alım şartları aynen kabul edildi.

Peki ücretli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? Hangi branşlara alım yapılacak?

Ücretli öğretmen atamaları için atama takvimi  ve başvuru kılavuzu 1 hafta içerisinde kanunun resmi gazetede yayımlanmasının ardından MEB tarafından ilan edilecek. Nisan ayının 2. haftası ile Mayıs ayının 2. haftaları arasında mülakatların yapılacağı tahmin ediliyor.

 Ücretli öğretmen atamalarına başvurular 2 aşamada gerçekleştirilecek. 2 aşamada gerçekleştirilecek başvuruların tüm detaylarını mebpersonel.com olarak haberimizde açıklıyoruz.

1. aşama başvurularında şartları tutan her aday elektronik sistem üzerinden başvurularını yapacak. En önemli şartlar ise şu şekilde:

*MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders karşılığında en az 540 gün sigorta primi ödenmesi
*2017 KPSS'den daha sonra belirlenecek olan taban puanı almış olmak
*2017 yılında MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında olarak aktif  olarak çalışmak.
*Öğretmen olma yeterliliğine sahip olmak


***Bakanlık bu maddelerde herhangi bir esnetme yapmayacak.

2. aşama başvurularında ise başvuru durumu ve sayılarına göre branş kontenjan dağılımları belirlenecek. Branş kontenjan dağılımına göre mülakat (sözlü sınav)  yerleri belli  olması için yine başvurular alınacak.

5000 ücretli öğretmen atamasında bakanlık 2017 KPSS puanı ile taban puan belirlemesi yapacak ve bu taban puan üzeri alan ve diğer şartları taşıyan adayları sözlü mülakata alacak. Bakanlığın atama için 50 taban puanı belirleyeceği tahmin ediliyor. 

5 bin ücretli öğretmen atamasında en çok başvurunun okul öncesi branşına olacağı tahmin ediliyor. Mebpersonel.com olarak daha önce 20.000 öğretmen ataması için tahmin haberlerimizi siz atama bekleyen öğretmen adaylarımız için paylaşmıştık. 20.000 öğretmen ataması branş kontenjan dağılımı mebpersonel.com'un tahminlerine yakın çıkmıştır. Sizlerden gelen talep üzerine mebpersonel.com olarak bu defa 5 bin ücretli öğretmen ataması için de tahmin haberimizi hazırladık. 

Branş kontenjan tahmini haberimizdeki veriler: şartları sağlayan ücretli öğretmenler baz alınarak tamamen tahmini olarak hazırlanmıştır.

Tablo ile ilgili görüş ve önerilerini bu haberimizin YORUM bölümüne yapabilirsiniz. (MEBPERSONEL.COM)
 

5000 ÜCRETLİ ALIMINDA TAHMİNİ KONTENJANLAR
Okul Öncesi Öğrt 776
Türk Dili ve Edebiyatı 502
Türkçe 452
Tarih 366
Matematik 357
Sosyal Bilgiler 317
Biyoloji 260
Sınıf Öğretmenliği 259
Kimya 211
Fizik 194
Fen Bilimleri 175
Beden Eğitimi 161
Bilişim Teknolojileri 161
Coğrafya 112
Görsel Sanatlar 110
Din Kültürü Ahlak Bilgi Öğrt. 108
İngilizce 105
Felsefe 36
Teknik Branşlar ve Diğer Branşlar 346

Ücretli Öğretmen Atama Başvurusu Ne Zaman? Şartlar Ve Alım Yapılacak Branşlar?

Bu haberin tüm hakları mebpersonel.com'a aittir. Alıntı yapılması durumunda www.mebpersonel.com şeklinde aktif link verilmesi zorunludur. 
MEBPERSONEL.COM/ÖZELHABER
www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.