Ücretli Öğretmen Ataması Resmi Gazetede Yayımlandı. Atama Başvuruları Ne Zaman?

Ücretli Öğretmen Ataması Resmi Gazetede Yayımlandı. Atama Başvuruları Ne Zaman?

Ücretli Öğretmen Ataması Resmi Gazetede Yayımlandı. Atama Başvuruları Ne Zaman?

Ücretli Öğretmen Ataması Resmi Gazetede Yayımlandı. Atama Başvuruları Ne Zaman? Dün mebpersonel.com olarak yaptığımız haberde ücretli öğretmen atamasının bu hafta içerisinde resmi gazetede yayımlanıp atama takvimi ve kılavuzu bakanlığın açıklayacağını söylemiştik. İlgili haberimize ulaşmak için tıklayınız. Dün akşam ücretli öğretmen atamasını da içeren torba yasa Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylanıp resmi gazetede yayımlanmak üzere başbakanlığa gönderildi. Daha sonra son dakika haberi şeklinde resmi gazetede yayımlandı. Şimdi gözler Milli Eğitim Bakanlığı'na çevrildi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ne Zaman Atama Takvimi Ve Kılavuzu Yayımlayacak?

Aldığımız bilgilere göre Cuma günü bakanlık 5000 ücretli öğretmen ataması için atama takvimi ve başvuru kılavuzunu yayımlayacak. Bakanlığın başvuruları 2 aşamada yapacağını ön görüyoruz. 

Peki ücretli öğretmen atamaları ne zaman yapılacak? 

Ücretli öğretmen atamaları için atama takvimi  ve başvuru kılavuzu 1 hafta içerisinde kanunun resmi gazetede yayımlanmasının ardından MEB tarafından ilan edilecek. Nisan ayının 2. haftası ile Mayıs ayının 2. haftaları arasında mülakatların yapılacağı tahmin ediliyor.

 Ücretli öğretmen atamalarına başvurular 2 aşamada gerçekleştirilecek. 2 aşamada gerçekleştirilecek başvuruların tüm detaylarını mebpersonel.com olarak haberimizde açıklıyoruz.

1. aşama başvurularında şartları tutan her aday elektronik sistem üzerinden başvurularını yapacak. En önemli şartlar ise şu şekilde:

*MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders karşılığında en az 540 gün sigorta primi ödenmesi
*2017 KPSS'den daha sonra belirlenecek olan taban puanı almış olmak
*2017 yılında MEB'e bağlı eğitim kurumlarında ek ders ücreti karşılığında olarak aktif  olarak çalışmak.
*Öğretmen olma yeterliliğine sahip olmak

Ücretli Öğretmen Ataması Resmi Gazetede Yayımlandı. Atama Başvuruları Ne Zaman?

Ücretli öğretmenler özellikle KPSS ve aktif çalışma şartları maddesinde bakanlıktan esneme bekliyor. Fakat edindiğimiz bilgilere göre bu şartlarda herhangi bir esneme söz konusu olmayacak. Yani Bakanlığın çıkaracağı kılavuzda 2017 KPSS'ye girip belirlenen taban puanı almış olma şartı ve 2017-2018 eğitim öğretim döneminde aktif olarak çalışma şartı yine kılavuzda da yer alacak.

***Bakanlık bu maddelerde herhangi bir esnetme yapmayacak.

2. aşama başvurularında ise başvuru durumu ve sayılarına göre branş kontenjan dağılımları belirlenecek. Branş kontenjan dağılımına göre mülakat (sözlü sınav)  yerleri belli  olması için yine başvurular alınacak.

5000 ücretli öğretmen atamasında bakanlık 2017 KPSS puanı ile taban puan belirlemesi yapacak ve bu taban puan üzeri alan ve diğer şartları taşıyan adayları sözlü mülakata alacak. Bakanlığın atama için 50 taban puanı belirleyeceği tahmin ediliyor. 

MEBPERSONEL.COM/ÖZELHABER
www.mebpersonel.com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.