Uzman isimden emeklileri sevindirecek refah payı açıklaması

Uzman isimden emeklileri sevindirecek refah payı açıklaması

Uzman isimden emeklileri sevindirecek refah payı açıklaması

Geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana emekli maaşları ciddi tartışma konusu olmakta. Emeklilere verilen zamlar yetersiz bulunmakta, emeklilerin alım gücü düşmekte.

Temmuz ayı ile birlikte emeklilere yeni zam düzenlemesi yapılacak. Buna göre 6 aylık enflasyon emekli maaşlarına yansıyacak. Tahminlere göre Temmuz ayında yüzde 25 oranında enflasyon bekleniyor. SGK uzmanı Muhammed Bayram, emeklilere bunun yanında enflasyon farkı beklediğini açıkladı. Peki emeklilere yüzde kaç oranında enflasyon farkı verilecek? İşte detaylar..

Temmuz 2024 memur zammı için dikkat çeken değerlendirmede bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, “Şu anda yüzde 18.72 oranında 4 aylık enflasyon farkı hak edildi. Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamları ise belli olmadı. Aylık yüzde 3’er enflasyon farkı gelse toplamda 6 ayda yüzde 25’lik fark ortaya çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için 5 puanlık refah payı artışı bekliyorum. Burada yüzde 30 oranında bir zam yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.