Vali Kılıç’tan Memurluk Sistemi Eleştirisi “Çoğu Gelişmiş Ülkede Öğretmenler Sözleşmeli”

Vali Kılıç’tan Memurluk Sistemi Eleştirisi “Çoğu Gelişmiş Ülkede Öğretmenler Sözleşmeli”

Vali Kılıç’tan Memurluk Sistemi Eleştirisi “Çoğu Gelişmiş Ülkede Öğretmenler Sözleşmeli”

Kamu personel sisteminin değişmesi gerektiğini belirten Bolu Valisi Erkan Kılıç, sözleşmeli öğretmenlik vurgusu yaparak, “Çoğu gelişmiş ülkede eğitimde örnek verirsek, öğretmenler sözleşmeli. Bizim de böyle bir, burada yaptığımız gibi ödül ve cezalandırma sistemini mutlaka kurmamız gerekiyor” dedi.

Vali Kılıç’tan Memurluk Sistemi Eleştirisi

Bolu Valisi Erkan Kılıç, 35’inci İzzet Baysal Vakfı Ortaöğretim Okul Birincileri Başarı Ödül Töreni’ne katıldı. Törende yaptığı konuşmayla dikkatleri kendine çeken Kılıç, kamu personel sistemini eleştirerek, yenilikler gerektiğini dile getirdi.

“İNSANIMIZI HAREKETE GEÇİRECEK MEKANİZMA GEREKİYOR”

Vatandaşı harekete geçirecek bir sistemin olması gerektiğini belirten Kılıç, “Bizim memurluk sistemini aslında kamu personel sisteminin değişmesi lazım. Son derece önemli… Bizim insanımızı harekete geçirecek bir mekanizmanın olması gerekiyor” dedi.

“HERKESİN HESABINI BELLİ KRİTERLERE GÖRE VERMESİ GEREKİR”

Sistemde herkesin hesap verebilir bir konumda olması gerektiğinin altını çizen Kılıç, “Herkes bulunduğu yerdeki hesabını belli kriterlere göre vermesi gerekir. Başarı ve başarısızlık ve buna göre de ödüllendirme veya farklı yöntemlerle bu sistemi kurgulamamız gerekiyor. Bu olmadığı takdir de arada çıkan İzzet Baysal gibi fedakâr insanlar, sorumluluk alan kişiler başarılı oluyor, uğraşıyor, gayret gösteriyor ama bazıları bunun dışında kalıyor. Bunun dışında kimsenin kalmaması gerekiyor. Sistemimizi de öyle kurgulamamız gerekiyor. Herkes bulunduğu yerde bunun hakkını vermesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Çoğu Gelişmiş Ülkede Öğretmenler Sözleşmeli”

Kılıç, kurulması gerektiği sisteme örneği eğitim üzerinden verdi. Sözleşmeli öğretmenlik üzerinden yaptığı açıklamada, ödül ve cezalandırma sisteminin mutlaka olması gerektiğini vurgulayarak, “Çoğu gelişmiş ülkede eğitimde örnek verirsek, öğretmenler sözleşmeli. Okullarda bakıyor Müdür, yılsonundaki başarı durumuna. Öğrencilerin başarısı nedir? Bu öğretmen çalıştığı alanda başarılı oldu mu? Olmadı mı? Buna göre onunda sözleşmesi yeniliyor veya yenilemiyor. Bizimde böyle bir, burada yaptığımız gibi ödül ve cezalandırma sistemini mutlaka kurmamız gerekiyor. Yoksa bazı kişiler çalışıyor, gayret ediyor. Bazıları da bunun dışında kalıyor. Ülkenin gelişmesi aslında bu sistemlere bağlı. Sistem insanları çalışan birim amirleri, memurları ona göre dizayn etmesi gerekir, zorlaması gerekir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.