YKS Sınav yeri sorgulama ekranı açıldı! 2024 Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

YKS Sınav yeri sorgulama ekranı açıldı! 2024 Sınav giriş belgesi nasıl alınır?

YKS başvuru işlemlerinin sona ermesi ile beraber 2024 yılında gerçekleşecek üniversite sınavı YKS sınav giriş yerleri merak ediliyor. Bu sene sınava girecek olan üniversite adayları, "YKS sınav yerleri ne zaman açıklanacak" sorusunu araştırıyor.

ÖSYM’nin her yıl düzenli olarak uygulamış olduğu üniversite öncesinde yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 8-9 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşecek. İlk aşamada Temel Yeterlilik Testi uygulanmasının ardından Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi gerçekleştirilmiş olacak. Peki TYT - AYT - YDT sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Sınava girecek olan adayların merakla araştırdığı soruların cevapları haberimizde...

Sınav yerleri ne zaman açıklanacak?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), 3 oturum olarak gerçekleştirilecek. Sınavlar 8-9 Haziran 2024 tarihinde sınav giriş yeri olarak belirlenen kurumlarda yapılacak.

Sınav giriş belgeleri yayınlandı mı?

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihine yaklaşık olarak 10 gün kala sınav yerlerine ulaşabilecek. Bu kapsamda, Mayıs ayının son haftasından itibaren belgelerin erişime açılacağı bilgisine ulaşmak mümkündür.

Üniversiteye gitme hayali olan adaylar için her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen YKS sınav giriş belgesi ile ilgili gelişmeler adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Giriş belgelerine ve detaylara ilişkin son ve güncel bilgilere ÖSYM'nin ana sayfası üzerinden ve ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden ulaşmak mümkündür.

YKS Sınav Tarihleri

YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT) Tarihi: : 8 Haziran 2024 (Cumartesi), 10.15, 165 dakika

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) Tarihi: : 9 Haziran 2024 (Pazar), 10.15, 180 dakika

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT) Tarihi: : 9 Haziran 2024 (Pazar), 15.45, 120 dakika

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum