17 Mayıs İtibariyle Öğretmenlerin Haftada En Az 1 Gün Okula Gitme Uygulaması Devam Ediyor mu?

17 Mayıs İtibariyle Öğretmenlerin Haftada En Az 1 Gün Okula Gitme Uygulaması Devam Ediyor mu?

Öğretmenler, 17 Mayıs 2021 pazartesi gününden itibaren sınıf defteri doldurma, çeşitli evrak işleri vb. nedenlerle haftada en az 1 gün okulda bulunacaklar mı?

 İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre Milli Eğitim Bakanlığı'nın aldığı ve kamuoyu ile paylaştığı karara göre okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim okul ve sınıfları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile 8 ve 12. sınıfların destekleme ve yetiştirme kursları 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren yüz yüze eğitim ile eğitim öğretime faaliyetlerine devam edecek.

 Alınan karara göre tüm kademe ve sınıflarda 1 Haziran 2021 Pazartesi gününe kadar eğitim öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla devam edilecek.

 Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığının 19/11/2020 tarihli ve Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi konulu yazısının 8. maddesinde ''Uzaktan eğitim sürecinin etkili ve verimli yürütülmesi amacıyla zümre öğretmenleri ve rehberlik servisinde görevli öğretmenlerle birlikte yapılacak planlama doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1(bir) gün okula gelerek değerlendirme yapacak ve sınıf defterini işleyecektir. Öğretmenler uzaktan eğitimi sürdürmek için okulda bulunan bilgisayar ve kamera gibi araçlardan yararlanabilecektir.'' ifadelerine yer verilmişti.

 19 Kasım 2020 tarihinden itibaren okul/kurum müdürlüklerinin aldığı kararlar ve planlamalar doğrultusunda öğretmenler haftada en az 1 gün resmi yazıda yer alan iş ve işlemleri gerçekleştirmek için okulda bulunuyordu.

 Resmi yazıda ''en az 1'' ifadesinden dolayı bazı okul/kurum müdürlükleri öğretmenleri haftada 1 günden fazla okula çağırıyor, farklı uygulamalar ve mağduriyetler doğuyor, canlı derslerin işlenişinde problemlerle karşılaşılıyordu. Ayrıca salgının yayılım tehlikesi dolayısıyla da bakanlık, bu uygulamadan vazgeçilmesi için eğitim camiası tarafından sıkça eleştirilmiş, bakanlık bu konuda geri adım atmamıştı. 

 Cumhurbaşkanlığı kabine toplantısında 29 Nisan - 17 Mayıs 2021 tarihleri arasında tam kapanma kararından sonra Milli Eğitim Bakanlığı açıklama yapmış, tam kapanma dönemini kapsayan tarihler arasında öğretmenlerin haftada en az 1 gün okulda bulunma durumunun olmadığı belirtilmiş ve bu tarihlerde öğretmenler okullarına gitmemişti.

 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü itibariyle tam kapanma tedbirleri kaldırıldığından dolayı Milli Eğitim Bakanlığının 19/11/2020 tarihli ve Yüz Yüze Eğitime Ara Verilmesi konulu yazısı gereği öğretmenlerin haftada en az 1 gün okulda bulunma durumu MEB'den aksi bir resmi yazı gelmedikçe geçerliliğini korumaktadır.

 Dolayısıyla 17 Mayıs haftasından itibaren okul/kurum müdürlüklerinin planlaması dahilinde öğretmenlerin haftada en az bir gün görev yaptıkları okul/kurum'da bulunacakları sonucu çıkmaktadır.

 Mebpersonel.com - Özel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.