2022 Kpss ile ne kadar öğretmen alımı yapılacak? İşte kulis bilgileri

2022 Kpss ile ne kadar öğretmen alımı yapılacak? İşte kulis bilgileri

2022 Kpss ile ne kadar öğretmen alımı yapılacak? İşte kulis bilgileri

Mebpersonel.com / ÖZEL HABER

2022 Kpss Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavı bugün yapıldı. Adaylar 2 saatlik sınavın ardından aylardır süren maratonu tamamlamış oldular. 2022 Kpss p121 puanları ise 21 Ekim tarihinde açıklanacak. Peki ya 2022 Kpss ile ne kadar alım düşünülüyor?

Bunun cevabını şimdiden vermek zor. Bilindiği üzere öğretmen atamaları siyasi irade çerçevesinde Milli Eğitim Bakanlığının talepleri doğrultusunda, Maliye Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı istişareleri ile belirlenmekte. Malum 2023 yılı seçim yılı olduğu için haliyle öğretmenlerimiz ve eğitim camiası yüksek bir atama sayısı ummakta. Peki ya 2022 Kpss puanı ile ne kadar alım olacak?

Henüz görüşmeler başlamış değil. Kulis bilgilerine göre 30-40 bin civarı atamanın Aralık- Ocak ayı içerisinde açıklanması şuan için beklenti doğrultusunda. Fakat yapılacak görüşmelerin nasıl sonuçlanacağı henüz kestirilemiyor. Dediğimiz gibi bu rakam ve tarih henüz öngörüden ibaret. Bu zamanlara yaklaştığımızda görüşmeler ne olacak? Ekonomik göstergeler neyi gösterecek? Seçim tarihi ne zaman olacak? 3600 ek gösterge sonrası kaç bin kişi emekliye ayrılacak? ( Yaklaşık 70-90 bin arası olması bekleniyor) bunların cevabı kaç bin öğretmen ataması yapılacağı cevabını verecektir.

2022 Kpss puanı ile atamaların yarısı İstanbul'a yapılacak. Okul öncesi bölümü yine aynı kontenjanları alacak mı pek sanmıyoruz. Şuan için bu durum pek mümkün gözükmüyor. Eğer açılacak ana sınıfı sayısı yükselmezse böyle bir kontenjan gelmesi zor. Görüşmelerin ise Eylül ayında yapılan 20 bin öğretmen ataması güvenlik soruşturması süreçlerinin bitiminden sonra başlaması bekleniyor. 2022 Kpss puanı ile ne kadar alım olacak? 2022 Kpss puanı ile öğretmen alımlarının takvimi ne zaman açıklanacak? Branş kontenjanları ne olacak? Bu soruların cevabını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.