2022 Yılı Özür Grubu Atamaları Ne Zaman? 2022 Yılı Eş Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Atamaları Ne Zaman?

2022 Yılı Özür Grubu Atamaları Ne Zaman? 2022 Yılı Eş Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Atamaları Ne Zaman?

2022 Yılı Özür Grubu Atamaları Ne Zaman? 2022 Yılı Eş Durumuna Bağlı Yer Değiştirme Atamaları Ne Zaman? Öğretmenlerin Mazerete Bağlı 2022 Yılı Yer Değiştirme Takvim

Özür grubu atamaları, öğretmenlerin eş durumu ya da yüksek lisans sebebiyle yer değiştirmek istemesinden dolayı yapılan atamalardır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan eğitim ve öğretim kurumlarında halihazırda hizmet veren öğretmenlerimiz için 2022 yılı özür grubu atamaları ilgili bakanlık tarafından duyurulması bekleniyor.. Eş durumundan kaynaklı ya da yüksek lisans eğitimi almak için yer değiştirmek isteyen öğretmenler yayınlanan takvime göre hareket edecek. Peki, 2022 Yılı özür grubu atamaları ne zaman? İşte 2022 Yılı özür grubu atama takvimi, yazımızın devamında…

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak çalışan eğitim ve öğretim kurumlarında hizmet veren öğretmenlerin yer değiştirmeleri iki türlü olmaktadır: isteğe bağlı yer değiştirme ve mazerete bağlı yer değiştirme. Eş durumu nedeni ile yer değiştirmek isteyen, yüksek lisans veya doktora eğitimi alan, sağlık ya da can güvenliği ile ilgili mazereti bulunan öğretmenleri ikinci gruba dahil olmaktadır. Bu grubun atamalarına özür grubu atamaları adı da verilmektedir.

2022 Yılı Özür Grubu Atamaları Ne Zaman?

Milli Eğitim Bakanlığı 2022 Yılı Özür Grubu Atama takvimi yayınlanmadı Eş durumundan dolayı, yüksek lisans ya da doktora eğitimine bağlı olarak ya da sağlık gibi başka nedenler ile mevzuat kapsamında olan öğretmenler yayınlanacak takvimdeki tarihler arasında yer değişikliği için başvuruda bulunabilecek.

2022 Özür grubu atamaları her sene olduğu gibi öncelikle 15 tatil dönenimde yapılacak. MEB tarafından şu ana kadar resmi olarak özür grubu atamaları için yayınlanan bir atama takvimi bulunmuyor. Fakat geçmiş yıllara baktığımızda 15 tatil olmadan önce duyurunun yapıldığı ve 15 tatilin başlamasıyla birlikte özür grubu atamaları sürecinin başladığını söyleyebiliriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.