2024 Öğretmen Atama Takviminde Görev Başlangıcı Tarihi Neden Yer Almadı?

2024 Öğretmen Atama Takviminde Görev Başlangıcı Tarihi Neden Yer Almadı?

MEB 2024 Öğretmen Atama Takvimini Yayınladı. Takvimde Görev Başlangıcı Tarihi Neden Yer Almadı?

Milli Eğitim Bakanlığı 2024 öğretmen atama takvimini yayınladı. Buna göre 20 bin öğretmenin ataması yapılacak. Atama takviminde ön başvuru ve sözlü sınav merkezlerinin tercihlerinin alınması 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. 10 Haziran 2024 tarihinde Sözlü sınav merkezlerinin ilan edilecek. Sözlü sınav başlangıcı ise 1 Temmuz 2024. Öğretmen Atama Takviminde Görev Başlangıcı Tarihi Neden Yer Almadı?

2024 Atama takviminde geçmiş atama takviminde yayınlanan sözlü sınav itiraz, tercihlerin alınması, atama sonuçlarının açıklanması ve görev başlangıcı gibi tarihlere yer verilmedi. Sözlü sınava ilişkin atama kılavuzu ve konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yayınlanmadı.

İddiaya göre Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in daha önce bahsettiği Milli Eğitim Akademisi'nin faaliyete geçmesi bekleniyor. Bakan Tekin 3 Kasım 2023 tarihinde yaptığı konuşmada "Milli Eğitim Akademisini önümüzdeki bahar ayında kurmuş olmayı temenni ediyoruz. Yasal alt yapısını çalışıyoruz" açıklamasıyla konuya değinerek kamu kurumları ve akademi arasındaki kopukluk olduğunu Milli Eğitim Akademisi'yle kurumsal bir yapıyı hayata geçirmeyi hedeflediklerini vurgulamıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum