8-12 Şubat Tarihlerindeki Öğretmenlerin Seminerleri Online mi Olacak?

8-12 Şubat Tarihlerindeki Öğretmenlerin Seminerleri Online mi Olacak?

8-12 Şubat 2021 tarihlerini kapsayan haftada yapılacak öğretmenlerin mesleki çalışmaları okullarda mı online mı olacak?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz haftalarda aldığı bir karar ile sömestr tatili ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. yarıyılı içerisinde bulunan ara tatili birleştirmiş ve öğrenciler için 3 hafta sürecek tatil kararı almıştı.

 Öğretmenler için 25 Ocak - 5 Şubat 2021 tarihleri arasında 2 haftalık tatil sonrası mesai başlayacak. Tatilin 3 haftaya uzatılması ara tatilin birleştirilmesi ile yapıldığı ve bu zaman diliminde öğretmenlerin mesleki çalışmalarını sürdürdüğü göz önüne alındığında seminerlerin nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

 8-12 Şubat 2021 tarihleri arasını kapsayan öğretmenlerin mesleki çalışmalarının daha önceki haftalarda uzaktan/online olacağı tahmin edilirken aşı çalışmaları ve MEB'in 8 ve 12. sınıfların kurslarının yüz yüze eğitim ile başlatılması kararından sonra öğretmenlerin mesleki çalışmalarının da yüz yüze ve okullarda olma ihtimali arttı.

 MEB, önümüzdeki günlerde 8-12 Şubat tarihleri arasında 5 gün yapılacak mesleki çalışmanın detaylı takvimini, mesleki çalışmaların şeklini(online/yüz yüze) açıklayacak.

 Konuyla ilgili vakitli bir açıklama yapılması, sömestr sebebiyle şehir değiştiren öğretmenler açısından önem arz etmektedir.

 Mebpersonel.com - Özel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.