Anayasa Mahkemesi Uzman/Başöğretmenlik Sınavının İptalini Bugün Görüşüyor.

Anayasa Mahkemesi Uzman/Başöğretmenlik Sınavının İptalini Bugün Görüşüyor.

Anayasa Mahkemesi Uzman/Başöğretmenlik Sınavının İptalini Bugün Görüşüyor. Detaylar haberimizde

Öğretmenler Anayasa Mahkemesinde bugün görüşülecek ÖMK Kararını bekliyor. Bilindiği üzere Öğretmenlik Meslek Kanunu Aralık 2021 sonunda meclise sunuldu. Mecliste maddeler tartışıldıktan sonra kanunlaştı. Buna göre Öğretmenlik Meslek Kanunu Milli Eğitim Bakanlığında tanımlandı.

ÖMK ile birlikte kariyer sınavları geldi. 10 yıl öğretmenlik yapmış kişiler uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmenlik yapmış kişiler ise Başöğretmen olabilecek. Fakat bunun için eğitimleri tamamlayıp yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan almak gerekiyor. Lisans üstü program diploması olan öğretmenlerimiz ise bu sınavdan muaf tutulacak.

Konunun ardından eğitim camiasında pek çok kişi sınav şartının kaldırılması, öğretmenlik mesleğinin zaten uzmanlık gerektiren bir meslek olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalıştılar.

Bilakis 1 Kasım tarihinde yetkili sendika Eğitim Bir Sen ilk derse girmeme eylemi yaparak 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdi. Türk Eğitim Sen ise herhangi bir eylem yapmadı. Diğer sendikalar ise 2 Kasım tarihinde iş bırakma eylemi yaptılar.

Geçtiğimiz gün ise konunun bugün yani 9 Kasım tarihinde Anayasa mahkemesinde görüşüleceği haberi geldi.

Öğretmenlerimiz Anayasa mahkemesinden gelecek sonucu bekliyor.

Kariyer sınavları kalkacak mı?

Anayasa mahkemesi ne karar verecek?

Bu soruların cevabını hep birlikte göreceğiz.

Gelişmeler için mebpersonel.com sitemizi takip etmeye devam ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.