Aşıda Öğretmene Sıra Mart'ta, Okulların Açılması Yeniden Ötelenir mi?

Aşıda Öğretmene Sıra Mart'ta, Okulların Açılması Yeniden Ötelenir mi?

Sağlık Bakanı Koca, yüz yüze eğitime başlayacak öğretmenlere aşı önceliği sağlanacağını açıkladı. Peki ne zaman? Aşı takvimi, bugün ya da yarın ya da hafta başı belli olacakmış. Darısı diğer öğretmenlerimize ve diğer çalışanlara!..

Bakan Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, "Özellikle yüz yüze eğitimin, uygulamalı eğitimler dışında, bu dönemde başlatılmasının risk teşkil ettiğini söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Bakan Koca yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili Bilim Kurulumuz görüşüyor. Bu hafta bu konuyla ilgili bir cevap vermiş olacağız. Salgının geldiği seyir vakalarının artış içinde olduğu şeklinde. Yüz yüze eğitimin uygulamalı eğitimler dışında risk teşkil ettiğini şimdiden söyleyebilirim. Şubat sonuna doğru öğretmenlerimiz için de, özellikle eğitim başlanacak olan sınıflar için söylüyorum, aşılama takvimi başlamış olacak..."

Karışık bir açıklama, çok net değil. Hem risk var deniliyor hem açılacak sınıflardan söz ediliyor. Sanıyorum, bir sonraki açıklama çok da net olacaktır. Olmalı da!

Bilindiği gibi aşılar iki doz halinde ve 28 gün arayla vuruluyor.

Okulların açılması, birinci doz aşıdan sonra mı yoksa ikinci doz aşı da beklenecek mi?

Eğer ilk doz, şubat sonuna doğru vurulacaksa, ikinci doz mart sonunu bulabilir! Bu da yeni bir öteleme anlamına gelebilir mi?

Sistemin içinde olanlar ve sağlıkçılar, konulara çok daha vakıflar, bu yüzden genel açıklamalarla yetinebiliyorlar ama konuların çok daha net anlaşılabilmesi için her türlü ayrıntı, herkesin anlayacağı bir şekilde tek tek anlatılırsa, sanki çok daha iyi olur.

Bu arada en çok merak edilen konulardan birisi de "Temiz Okulum" sertifikası olan öğretim kurumlarının, yüz yüze eğitim başladıktan sonraki durumları. Ara denetimler yapılacak mı ve sürdürülebilirlik nasıl sağlanacak? Umarız bu konuda da doyurucu bir bilgilendirme yapılır...

Ve halen açık olan kurs ve diğer öğretim kurumları ne olacak?..

Abbas Güçlü
Eğitim Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.