Aydın İlinde Bu Öğretmenin Görevlendirmesi Konuşuluyor

Aydın İlinde Bu Öğretmenin Görevlendirmesi Konuşuluyor

Aydın Bu Öğretmenin Görevlendirmesini Konuşuyor

AK Parti İl Başkanı Gökhan Ökten'in İngilizce öğretmeni olan eşi İrem Burcu Ökten'in Aydın Valiliği'ne görevlendirildiğinin ortaya çıkması, Aydın'ın en önemli konularından biri haline geldi.

Başkan Ökten, geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, İngilizce öğretmeni olan eşinin çalıştığı okulda derslere girmediğini, norm kadrosu fazlası olduğu için Aydın Valiliği’ne görevlendirildiğini açıklamıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'nin 53. maddesinde, "Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanırlar" ifadesi yer almasına rağmen İrem Burcu Ökten'in Aydın Valiliği'ne görevlendirilmesi, “Aydın’da öğretmen fazlası mı var?” sorusunu da akıllara getirdi.

Ökten’in eşinin ne zamandan beri derslere girmediği, Valilik görevlendirmesinin İl Başkanlığından önce mi yoksa sonra mı yapıldığı da merak konusu oldu.

Öte yandan Aydın’da İngilizce öğretmeni eksiği olduğu için ders işlenemeyen okullar olup olmadığı sorusu da cevap bekliyor. Gökhan Ökten’in eşinin Valilik'teki işine de gitmediği, bankamatik memuru olduğu iddia ediliyor. (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum