Bakan Avcı'dan mazeret ve ilk atama açıklaması

Bakan Avcı'dan mazeret ve ilk atama açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ilk atama isteyen öğretmenler ve mazeret ataması bekleyenlerle ilgili yaptığı açıklamada, birine şartlı umut verdi, diğerine ise ışık yakmadı.

 Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, mazeret atamaları ve ilk atamalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Avcı, mazeret atamalarını şarta bağladı, ilk atama bekleyenlere ise ümit vermedi.

Milli Eğitim Bakanı Avcı, sosyal medyada örgütlenen ve geçtiğimiz aylarda da başta Ankara olmak üzere farklı illerde eylemler yapan atamayan öğretmenlerin durumları ile ilgili habercinin yönelttiği soruları cevaplandırdı. 

Atanamayan öğretmenlerle ilgili eldeki bütün verilerin değerlendirildiğini belirten Bakan Avcı, “Maalesef Şubat ayında bir çözüm getiremiyoruz” dedi. Bakan Avcı, “Çünkü tüm planlamalar Ağustos ayına göre ayarlanmış” ifadesini kullandı.

Bakan Nabi Avcı, eş durumundan atamalarla ilgili açıklamanın bizzat Başbakan Erdoğan tarafından yapıldığını hatırlattı. Buna ilişkin çalışmaların tamamlanma noktasında olduğunu ifade eden Bakan Avcı, bunda da her talebin yerine getirilmesinin söz konusu olamayacağını kaydetti. 

Avcı, eş durumu ve sağlık mazereti gibi zorunlu nedenlerle tayin isteyenlerin isteklerinin yerine getirileceğini söyledi.


Kaynak: Rota Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.