Bakan Özer Nevşehir'de önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Özer Nevşehir'de önemli açıklamalarda bulundu

Bakan Özer Nevşehir'de önemli açıklamalarda bulundu

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Nevşehir programı kapsamında ilk olarak Valiliği ziyaret ederek şeref defterini imzaladı, ardından il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı.

Bakan Özer, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, il ziyaretleri kapsamında 61. il olarak Nevşehir'de olmaktan mutluluk duyduğunu, kapsamlı ve verimli bir değerlendirme toplantısı yaptıklarını ifade ederek, "Nevşehir'e 178 milyonluk ilave yatırım yaparak Nevşehir'in 2022 yatırım bütçesini 260 milyona çıkarma kararı aldık." değerlendirmesinde bulundu.

Mevcut yatırımı üç katından daha fazla bir artış sağlayarak çok iyi bir noktaya getirdiklerini dile getiren Özer, "Nevşehir'de görmüş olduğum manzara gerçekten çok güzel. Eğitimde gelinen seviye, okul öncesinden liseye kadar ikili eğitimle ilgili hiçbir problemin olup problemi olmayan, okul öncesi eğitimde okullaşma oranları çok iyi noktaya gelmiş olan ve yaz okullarından bilim ve sanat merkezlerine kadar tüm alanlarda çok kapsamlı ve nitelikli eğitim imkânı sunan bir ilimiz." diye konuştu.

İlave yatırımlar kapsamında yık-yap kapsamında kalan iki okulun da yatırım programına alındığını belirten Özer, Nevşehir'de yıkılıp yapılma kararı alınmayan hiçbir okulun kalmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu dönem en fazla okul öncesi eğitimde okullaşma oranlarının artırılmasına dönük politikalara ağırlık verdiklerini anımsatan Özer, "Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu gibi 3 bin tane yeni anaokulunu ve 40 bin tane yeni ana sınıfını eğitim sistemimize kavuşturmak için yola çıktık. Şu ana kadar 1.110 tane bağımsız anaokulu Türkiye'de hizmete sokuldu. Nevşehir'de de gelinen oranın çok iyi olduğunu gördüm; yüzde 98'lerde beş yaştaki okullaşma oranları. İlave üç tane anaokulu talebi oldu, iki tanesi anaokulu, bir tanesi de özel eğitimdi. Dolayısıyla Nevşehir'e üç tane yeni anaokulu yapma kararı aldık Ayıca merkezde ve ilçelerde iki tane ilkokul ve bir tane de ortaokulu idari yatırım programını aldık." dedi.

2022-2023 eğitim öğretim yılına çok hazırlıklı bir şekilde girilmesi için büyük onarımları, küçük onarımları tüm illerde bu imkanı aktif kullanmak için çaba sarf ettiklerini belirten Özer, "Okullarımızın çatısından atölyelerine kadar büyük onarım ihtiyacı duyulan her noktayı hızlı bir şekilde tamamlayıp eğitim öğretime çocuklarımıza çok daha sorunları çözülmüş, çok daha iyi ortamlarda eğitim almalarını sağlamak en büyük dileğimiz. Bu kapsamda büyük onarım olarak da merkezdeki ve ilçelerdeki okulların büyük onarım ihtiyaçlarını da karşılamak için 35 milyonluk bir yatırımı Nevşehir'e kazandırmış bulunuyoruz." diye konuştu.

Göreve geldikleri günden itibaren tüm Türkiye'de doğal gaza erişim olup da dönüşümü yapılmayan hiçbir okulun kalmaması için kaynakları sonuna kadar kullandıklarını kaydeden Özer, şunları söyledi: Geçen seneden itibaren göndermiş olduğumuz tüm kaynaklar Nevşehir'de çok verimli bir şekilde kullanıldı ve üç tane okulumuz kaldı sadece dönüşüm yapılmayan. Onunla ilgili de gerekli ödeneği vererek inşallah. 2022- 2023 eğitim öğretim yılının başlangıcı itibariyle doğal gaza erişimi olup da dönüşümü yapılmamış hiçbir okul kalmayacak."

Yirmi yıldan beri devam eden ücretsiz kitap dağıtımı aynen devam edeceğine işaret eden Özer, "Bu sene ilk defa yardımcı kaynakları da göndermeye başladık. Yeni eğitim öğretim yılının başlamış olduğu 12 Eylül tarihinde tüm çocuklarımızın masalarında sadece ders kitapları değil aynı zamanda yardımcı kaynaklar da hazır olacak. Dolayısıyla Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm imkânlarımızı seferber ederek okullarımızın ihtiyacını karşılama; her ilimizdeki yavrularımızın, gençlerimizin, çocuklarımızın nitelikli eğitime erişmeleriyle ilgili, eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmeyle ilgili her türlü desteği vermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Özer, yatırımların Nevşehir'e hayırlı olmasını dilerken eğitime katkı veren herkese teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.