Bakan Yusuf Tekin Bu Haberi Okuduktan Sonra Proje Okulları Konusunda Elini Yüzüne Bulaştıran Genel Müdürü Görevden Alacaktır.

Bakan Yusuf Tekin Bu Haberi Okuduktan Sonra Proje Okulları Konusunda Elini Yüzüne Bulaştıran Genel Müdürü Görevden Alacaktır.

Bakan Yusuf Tekin Bu Haberi Okuduktan Sonra Proje Okulları Konusunda Elini Yüzüne Bulaştıran Genel Müdürü Görevden Alacaktır.

Mebpersonel.Org -Özel Haber Bu haberimizde Ortaöğretim Genel Müdürlüğü özelinde Proje Okullarına Yönetici Atama sürecinin ne kadar kötü yönetildiğini, bu süreçte kimlerin ve olayı nasıl ellerine yüzlerine bulaştırdıklarını anlatarak bu sürecin sonunda oluşan mağduriyetlerin ve karmaşıklığın MEB'de işlerin ne kadar kötüye gittiğini bu yanlışlıkların faturasının Bakan Yusuf Tekin'e nasıl kesildiğini ifade etmeye çalışacağız.

Bu haberimizde bir de bu işin sorumlusu olan Bakan Yusuf Tekin'in Liseden Sınıf Arkadaşı olan Ortaöğretim Genel Müdürünün en kısa sürede neden görevden alınmasını dilimizin döndüğü kadar anlatmaya çalışacağız.

Proje Okullarına Yönetici Atamada Skandal Nasıl Gelişti.

1 Nisan 2024 tarihinde Proje Okullarına Yönetici Atama Sonuçlarına bakmak isteyen yöneticiler sonuç ekranında gördükleri "Yönetici görevlendirme yetkisi valiliğe devredildi." ifadesi ile öncelikle adeta bir şok yaşadılar çünkü Proje Okulunda mevcut yönetici ve ya şartları taşıyan bu okullara talip olanlar bu sonuçla ilgili okulların Proje Okulu olma niteliğinden çıkarıldığını öğrendiler.

Sonuçların açıklamasıyla birlikte yeniden yönetici atama için süreç başladığından bir çok yönetici bu sürece başvurmamış ve bir sonraki atama süreci de ilk defa yönetici atama olduğu için Proje okulu olmaktan çıkarılan kurumlar ilk defa yönetici atama sürecinde münhale çıkacak ve böylece bir çok kişi mağduru olacaktı. Bu durum ile birlikte MEB BU Mağduriyetlerin önüne geçme adına bu kararını bir nevi askıya alarak bu okulların yöneticilerine 1 yıl vekaleten daha görev yapma olanağı sağladı ama asıl sorun şimdi başlıyor.

Yukarda anlatılan sürecin detaylarını haberimizin başında belirtiğimiz gibi öncelikle Ortaöğretim Genel Müdürlüğü özelinde anlatacağız (Din Öğretimi Genel Müdürlüğü kısmını ise bir sonraki haberimizde aktaracağız)

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin , Proje okulların sayısının fazla olduğu ve bundan ötürü ilgili genel müdürlüklere bu yönde bir çalışma yapmalarını ve bu çalışma doğrultusunda belli kriterlere göre Proje Okul sayısının düşürülmesi talimatını veriyor. Bu talimat doğru bir talimat burada proje okulların sayısının düşürülmesinden ziyade hangi okulların proje okulu olmayacağı noktasında Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün aldığı kararlardır.

Bu talimat ile birlikte Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Mevcut Proje Okulların sayısını azaltma konusunda tamamen Merkezden kendi kanaatlerine göre değerlendirme yapıp İl Müdürlüklerinden habersiz bir şekilde bir çok okulu Proje Okulu olmaktan çıkarıyor çünkü İl Milli Eğitim Müdürlükleri okulların proje okulu listesinden çıkarıldığını açıklanan sonuçlar ile öğreniyor! Bu konuda bilgileri olsaydı zaten yönetici ataması için isim teklifinde bulunmazlardı.

Hemen hemen 81 İl Milli Eğitim Müdürlüğü sonuçlara baktığında ; Proje Okulu olmaması gereken okulların Proje Okulu olarak devam ettiği Proje Okulu olması gereken okulların ise Proje Okulu olarak devam etmediğini öğrencince olayın merkezinde olan alanı bilen İl Milli Eğitim Müdürlüklerine danışılmadan gizli bir şekilde bu kararların nasıl alındığına anlam veremedikleri ifade ediliyor.

Ayrıca şartları taşımayan yöneticilerin atandığı, mevcut başarılı müdürlerin ise ilden gönderilen listelerin Bypass edilerek tamamen eş dost akraba ve kendilerine ulaşan hatırlı kişilere göre atamaların yapıldığı görülecektir.

Görüldüğü üzere normalde Bakan tarafından verilen ve yerinde doğru bir talimatın tamamen iş bilmez kişiler tarafından nasıl bir kaos ortamına döndüğünü görmekteyiz .

Durum böyle iken Bakan Yusuf Tekin ne yapsın gidip tek tek kendimi İl Milli Eğitim Müdürlüklerini arasın ve ya süreci tamamen kendimi yürütsün ...

Bakan Yusuf Tekin ne yazık ki iş bilmez bu yöneticilerin yapmış olduğu hataların faturasını ödeyecek kişi ama Bakan Tekin'de bu durumu oluşturan ve başarısız olan Ortaöğretim Genel Müdürü Halil İbrahim Topçu ve Proje Okullarından sorumlu olan Daire Başkanı Hatice Özdemir'i derhal görevden alarak bu yanlışlığın faturasını kesmelidir.

Bir de unutmadan bu yanlışlıklar olunca Ortaöğretim Genel Müdürlüğünden Sorumlu MEB Bakan Yardımcısı Ömer FARUK Yelkenci Ne Yapıyordu ? sorusunun cevabını da siz değerli okurlarımızıdan yorum kısmından bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

23 Yorum