Bakan Yusuf Tekin kabineden ayrılacak mı?

Bakan Yusuf Tekin kabineden ayrılacak mı?

Bakan Yusuf Tekin kabineden ayrılacak mı?

Mebpersonel.org / ÖZEL HABER Bugün sosyal medyada kabine değişikliği olacağı ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in de bu değişiklikten etkileneceği iddiaları yer almıştı.

Peki gerçekten öyle mi? Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kabineden ayrılıyor mu? İşte detaylar..

Öncelikle şunu söyleyebiliriz ki Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Cumhurbaşkanı tarafından çok sevilen bir isim. Milli Eğitim Bakanlığında önceki dönemlerde yapılan popülist uygulamalar enkaz bırakmış durumda. Bu vaziyette, Bakan Yusuf Tekin çok ağır bir görevi devraldı.

Görevi devraldığı ilk günden itibaren öğretmenleri paydaş haline getirerek, her platformda kendini ifade ederek ve tüm fikirlere değer göstererek yeni süreçte realist adımları atmaya başladı.

Keza bu konuda öğretmenlerin takdirini de topladı. Milli Eğitim Bakanlığında 110 bin norm fazlası öğretmenin 60 binlere düştüğü önümüzdeki yaz ise 30 binlere kadar düşeceği öngörülüyor.

Bunun yanı sıra yıllardır öğretmenlere yük haline gelen müfredatı muhalefetin bu konuyu koz olarak kullanacağını bile bile değiştirmeyi başardı.

Öğretmenlik Meslek Kanununu öğretmenlerin istediği şekilde düzenledi.

Öğretmene şiddeti önleyecek kanun ise bu ay yasalaşacak.

Çok güçlü bir kadroyla gelen Bakan Yusuf Tekin, gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.

Son 22 yılın en zor mali döneminde görevi devralan Bakan Tekin, buna rağmen kısa sürede çok iş başardı.

Tabi Bakan Yusuf Tekin'e eleştiriler yok değil. Mülakatlar ve öğretmen atamaları konusunda çok eleştiri aldı.

Kadro meselesinin tamamen Maliye Bakanlığını bağladığı, mülakat konusunun ise arka planının farklı olduğu bilinmekte.

Dolayısıyla Bakan Tekin'e getirilen tüm bu eleştirilerin siyaseten bir anlamı olmamakta.

Bakan Yusuf Tekin, bu zor dönemde özellikle Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna oturtuldu. Kendisinin tecrübesi, güçlü iradesi ve akademisyen kimliğiyle yeni tartışmaları gündeme koyması bunun yanı sıra önerilere ve eleştirilere açık kimliği, güçlü siyasi çevresi dolayısıyla şuan için Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yeri en sağlam bakan diyebiliriz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

32 Yorum