Bakan Yusuf Tekin'den STK'lar ile ilgili yeni açıklama

Bakan Yusuf Tekin'den STK'lar ile ilgili yeni açıklama

Bakan Yusuf Tekin'den STK'lar ile ilgili yeni açıklama

Mili Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçtiğimiz gün tv100 canlı yayınında gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi.

Bilindiği üzere bütçe görüşmeleri esnasında Bakan Yusuf Tekin'in, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 yılı itibarıyla geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bunların içerisinde sizin ‘tarikat, cemaat’ dediğiniz, bizim ‘STK’ dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor” cümlesi pek çok tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Bakan Yusuf Tekin, STK'lar ile ilgili bu programda yeni bir açıklama daha yaptı.

Bakan Tekin, sivil toplum kuruluşlarıyla (STK) yapılan protokollere ilişkin yaptığı açıklamalarının çok tartışıldığının belirtilmesi üzerine, STK olmayan hiçbir yapıyla protokol imzalamanın teknik olarak mümkün olmadığının altını çizdi.

Tekin, ısrarlı bir biçimde Bakanlığın cemaatlerle ve tarikatlarla protokol imzaladığı iddia edildiğini kaydederek şöyle devam etti: Ben de diyorum ki cemaat ya da tarikatla ben hukuken protokol imzalayamam zaten. Ben STK diyorum çünkü ben hukuk devletine inanan bir kişiyim. Hukuk devletinin kurallarına göre STK olarak tanımlanmış bir dernek, STK olarak tanımlanmış bir vakıf ben Millî Eğitim Bakanı olarak siz STK olamazsınız deme hakkım ve inisiyatifim yok.

Bakanlığın 3 bin 500 protokolünün bulunduğunu da bildiren Tekin, "Protokol yaparken de yalan söylüyorlar. Bunu söyleyen kişiler diyorlar ki 'Şu kadar milyar TL STK'lere ayırdınız.' Bütçe konuşmasında da söyledim, bir tek kuruş bu protokollerin hiçbirinde Millî Eğitim Bakanlığına ilave bir mali külfet getirecek hiçbir hüküm yoktur." dedi.

Bakan Tekin, mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarıyla ilgili müsteşarlık döneminde hazırladıkları bir genelgeyi tekrar revize ettiklerini belirterek, "Cumhurbaşkanlığı kararnamesi olarak 3 bakanlık ortak, onların okullaşmasıyla ilgili tedbirler alıyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum