Bakanlıklardan yeni personel alımı! Lise, ön lisans, lisans mezunlarına iş imkânı…

Bakanlıklardan yeni personel alımı! Lise, ön lisans, lisans mezunlarına iş imkânı…

Bakanlıklar tarafından farklı eğitim düzeylerinden mezun olan kişiler için yeni iş imkanları sunuldu. Toplam 5 bakanlık tarafından yapılacak bu alımda 1916 kişi istihdam edilecek. İşte detaylar…

Bakanlıklar kadrolarında oluşan boşlukları doldurmak amacı ile Lise, Ön Lisans, Lisans mezunu fark etmeksizin farklı kadrolarda ihtiyaç halinde yeni alımlar yapacağını duyurdu. Bu ilanlara başvurmak isteyen adayların belirtilen listedeki şartlara uyum sağlaması gerekmektedir. Toplamda 5 bakanlık tarafından yapılan bu personel alımları ile 1916 kişi için yeni iş imkanları sunuluyor.

Personel alımı için gereken şartlar

Memur alımları için başvuru yapmayı düşünen adayların öncelikle 657 sayılı Devlet Memurlar Kanunu’nda bulunan 48. Madde gereğince belirlenmiş olan temel koşulları karşılaması gerekmektedir. Bunların yanı sıra KPSS puanı ile birlikte, eğitim düzeyinin yeterli olması ve yaş sınırlamaları gibi çeşitli şartların da bulunması gerekmektedir.

Bazı pozisyonlarda KPSS şartı ile alım yapılırken, bazılarında KPSS puanı şartı aranmayacak. Bununla beraber Bakanlıklarda KPSS Puanı olmayan veya 50 puanın üzerinde olma şartı ile alımlar yapılacak.

1916 memur ve personel alımı yapılacak!

Toplamda 5 Bakanlık tarafından yapılması beklenen personel alımlarına ilişkin detaylar netleşti. Bakanlıların yapacağı personel alımında 1916 kişiye iş imkânı sunulacak. İşinden ayrılmış veya yeni iş arayan vatandaşlar için bu personel alımları hızır gibi yetişti.

Çeşitli öğrenim durumları ile lise, ön lisans, lisans mezunu fark etmeden farklı pozisyonlarda personel ihtiyacına yönelik alım yapılacak. Bazı pozisyonlar için KPSS şartı aranırken bazılarında 50 puan ve üzeri alanlar için iş imkanları bulunuyor.

Bunun yanı sıra KPSS puanı ile alım yapılması beklenen pozisyonlarda adayların 2022 ve 2023’te girmiş oldukları KPSS’den en az 50, 60 veya da 70 puan almaları gerekiyor. Bu şartları karşılayan vatandaşlar içerisinden toplamda 5 ayrı bakanlık için 1916 kişilik personel istihdamı yapılması bekleniyor. Bazı pozisyonlar için ise KPSS şartı aranmıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.