Bugün Ziller Çalmayacak Öğretmenler eylemde ..

Bugün Ziller Çalmayacak Öğretmenler eylemde ..

Bugün Ziller Çalmayacak Öğretmenler eylemde ..

Öğretmenlik Meslek Kanunu, 2021 Aralık ayının sonunda meclise sunuldu. Daha sonra maddeler TBMM'de tartışıldıktan sonra kanunlaştı. Öğretmenlik Meslek Kanunu, Milli Eğitim Bakanlığında tanımlandı.

Buna göre öğretmenlikte yeni bir basamak belirdi: kariyer basamakları. Kariyer basamakları altında 10 yılı doldurup eğitim alanlar uzman öğretmen, 10 yıl uzman öğretmenlik yapıp eğitimlerini tamamlayanlar ise Başöğretmen unvanı alıyor. Fakat bunun için önce yapılacak sınavdan 70 üstü puan almak gerekiyor. Lisans üstü diploması olanlar ise bu sınavdan muaf tutulacak.

Eğitim camiası ise sınav şartının kaldırılması, öğretmenliğin zaten uzmanlık gerektiren bir alan olduğunu savunuyorlar. Sınavı geçemeyecek öğretmenler uzman değil mi? sorusu ise haftalardır sosyal medyada cevap arıyor.

Konunun ardından eğitim sendikaları birleşerek 2 Kasım günü yani bugün iş bırakma eylemine girdiler.

Yetkili sendika Eğitim Bir Sen 1 Kasım günü 1 derslik eylem planının ardından 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirmişti.

Türk Eğitim Sen'den ise eylem konusunda henüz bir adım gelmiş değil.

Bugün yukarıda belirttiğimiz gibi Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen gibi sendikalar iş bırakma eylemi yaptılar. Öğretmenlik Meslek Kanunu ve var olan bazı sorunlar üzerine eylem kararı alan sendikalara üye olan öğretmenler eylemde.

Yapılan eylem ses getirecek mi? Milli Eğitim Bakanı taleplere kulak verecek mi? önümüzdeki günlerde bu soruların cevabını göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.