Doping Hafızanın, MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine Uyma Zorunluluğu Var Mı?

Doping Hafızanın, MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine Uyma Zorunluluğu Var Mı?

Doping Hafızanın, MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine Uyma Zorunluluğu Var Mı?

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları bünyesinde ( eski adıyla dershaneler) öğrencilere yönelik grup dersler olarak YKS'ye hazırlık kursları bulunurken , Kişisel Gelişim Kursları da KPSS'ye yönelik kurslar açılabilmektedir.

Gerek Özel Öğretim Kurumları gerekse kişisel gelişim kursları Milli Eğitim Bakanlığının kontrolü ve denetimine ilgili yönetmelik ve kanunlara tabidir.

Dijital Öğrenme Platformlarında olan Doping Hafıza bünyesinde YKS, LGS, KPSS, DGS, ALES’e özel hazırlanan içeriklerin yanı sıra ara sınıflara yönelik paketleri öğrenciler ücretli bir şekilde sunmaktadır.

Özel Öğretim Kurumları ,Kişisel Gelişim Kursları ilgili yönetmelikler uyma zorunluğundayken , İlkokuldan tutunda LGS ,YKS ,KPSS v.b. sınavları için hazırlık paketleri satışı yapan Dijital Eğitim Kurumu olan Doping Hafıza bu yönetmeliklere ve kanunlara tabii değil midir?

Bu konuya sadece bir örnek verecek olursak," Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin Reklam ve ilanlar EK MADDE 4 bölümü – "(Ek:RG-13/1/2017-29947) (Değişik:RG-19/2/2020-31044) (1) Kurumların reklam ve/veya ilanlarında öğrenci resimleri ve isimleri ile öğrenci başarı durum bilgileri kullanılamaz." denmektedir.

Özel Öğretim ve Kişisel Gelişim Kursları reklam olarak , öğrenci resimleri ve isimleri ile öğrenci başarı durum bilgilerini kullanması yasak iken Dijital Öğrenme Platformu olan Doping Hafıza ise gerek öğrenci başarısı gerekse öğrenci fotoğrafları ile geniş bir yelpazede reklam yapabilirken ,Özel öğretim kursları ilgili yönetmeliğin ihlalinde inceleme ve soruşturma sonucunda bir yaptırım uygulanmaktadır.

Doping Hafızanın ,Özel Öğretim Kurumlarına dair yönetmeliği ihlallerine dair paylaşım ve diğer konuları sonraki haberlerimiz de siz değerli okurlarımıza aktaracağız ve bu konuda Dijital Öğrenme Platformların MEB Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğine Uyma Zorunluluğu Var Mı? sorusuna Mebpersonel.org olarak cevap vermeye çalışacağız.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.