Eğitim Bir Sen: Okul Yöneticileri ve Öğretmenlerin Haftalık Çalışma Süresi 40 Saat Olmalı

Eğitim Bir Sen: Okul Yöneticileri ve Öğretmenlerin Haftalık Çalışma Süresi 40 Saat Olmalı

Eğitim Bir Sen: Okul Yöneticileri ve Öğretmenlerin Haftalık Çalışma Süresi 40 Saat Olmalı

Mebpersonel.com -Özel Haber Eğitim Bir Sen tarafından yapılan açıklamada, Öğretmenlik Meslek Kanunu, öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak bir içerikle yeniden düzenlenmelidir. Bu nedenle hazırladığımız ve Millî Eğitim Bakanlığı’na, TBMM Başkanlığı’na, Meclis’te grubu bulunan partilerin yöneticilerine sunacağımız kanun taslağında şu öneriler yer almaktadır.

Eğitim Bir Sen tarafından yapılan açıklamada görüldüğü üzere hazırlanan kanun taslağının MEB,TBMM ve Meclis'te grubu bulunan partilerinin yöneticilerini sunulacağı ifade ediyor.

Bu taslakta ,Eğitim kurumu yöneticileri ile öğretmenlerin haftalık çalışma süresi 40 saat olmalı teklifi göze çarpan bir madde olarak ön plana çıkıyor.

Şu an mevcut düzende bir öğretmenin haftalık çalışma süresi ortalama olarak 30 Saat civarındadır.

Şayet öğretmenlerin haftalık çalışma süresi 40 saat olması halinde ders sayısının yükselmesi gerekmez mi?

Özetle Bu madde ile ilgili şimdiden kafalar karıştı neden 40 saat çalışma süresi istendiği konusunda Eğitim Bir Sen tarafından bir açıklama yapıldığı takdirde siz değerli mebpersonel.com okurlarımıza aktaracağız.

Siz değerli yönetici ve öğretmenler de bu konuda ki görüşlerinizi aşağıdan bize yorum olarak yazabilirsiniz.

Taslakta yer alan o madde: Eğitim kurumu yöneticileri ile öğretmenlerin haftalık çalışma süresi 40 saat olmalı; eğitim kurumlarının ve eğitim-öğretim hizmetlerinin özellikleri dikkate alınmak suretiyle haftalık 40 saati aşmamak üzere farklı çalışma süreleri tespit olunabilmesinin yanı sıra ücret ödenmeksizin haftalık 40 saati aşan çalıştırma veya görevlendirme yapılmamalıdır.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.