Eğitim Bir Sen Van İl Başkanı Mehmet Uca: Eğer Sn Özer sendikaları dinliyorsa o halde sınavı hemen iptal etsin.

Eğitim Bir Sen Van İl Başkanı Mehmet Uca: Eğer Sn Özer sendikaları dinliyorsa o halde sınavı hemen iptal etsin.

Eğitim Bir Sen Van İl Başkanı Mehmet Uca: Eğer Sn Özer sendikaları dinliyorsa o halde sınavı hemen iptal etsin.

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in kariyer basamakları sınavı ile ilgili yaptığı açıklamaya tepki göstererek, “Eğer bakan bey sendikaları dinliyorsa bu sınavı hemen kaldırsın.” dedi.


Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bir gazetecinin sorularını cevaplarken öğretmenlik kariyer basamakları konusuna değinerek, “Aslında biz sınav istemiyorduk ama sendikalar sınavın yapılmasını istedi.” şeklindeki açıklamasına tepki gösteren Uca, bu sözlerin kamuoyu tarafından çok tuhaf karşılandığını söyledi.

Bakanın açıklamasında hangi sendikayı kastettiğini de söylemediği için insanların bir belirsizlik içinde girdiğini belirten Uca, “Bu açıklamalardan sonra genel başkanımız da ‘eğer böyle bir sendika varsa, çık açıkla’ tarzında tweetler attı. Dolayısıyla Bakan beyin bu açıklamasını talihsiz bir açıklama olarak görüyoruz. Türkiye’nin en önemli bakanlıklarından bir tanesini temsil eden bir kişinin böyle bir şey söylemesi bir eğitimci ve sendikacı olarak bizi çok üzmüştür. Hiçbir sendikanın ‘sınavlar olsun’ gibi bir düşüncenin içine gireceğini asla beklemiyoruz. Biz sendika olarak böyle bir düşünce içinde asla değiliz.” ifadelerini kullandı.

BIRAKIN ÖĞRETMENLERİMİZ KENDİ İŞLERİNE YOĞUNLAŞSINLAR

Kariyer basamaklarının rekabet içermediğini ve başkasının hakkına girmenin de söz konusu olmadığına dikkat çeken Uca, “Tamamen bütün öğretmenlerin özel hizmet tazminatlarının arttırılacağı bir unvan basamaklarıdır. Dolayısıyla bir rekabetin olmadığı, kimsenin hakkının yenmediği bir sürecin sınavla noktalanması, bizi asla sevindirmez, bizi üzer ve bununla ilgili tepkilerimizi de her ortamda dile getiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Uca, “Bakanlığın, eğitim öğretimin başlayacağı şu dönemde bütün öğretmenlerin motivasyonlarını eğitim öğretim sürecine harcaması gerekirken saçma sapan bir sınava harcamaları bize çok mantıklı gelmiyor. Bırakın öğretmenlerimiz kendi işlerini yapsınlar, sınavla uğraşmasınlar, 2 ay boyunca öğrencileri mağdur etmesinler. Eğer böyle bir sınav olursa öğretmenlerimiz sınıfta bile ders çalışacaklar.” diye konuştu.

BAKAN BEY VE BÜROKRATLAR OTURDUKLARI YERDE ÖĞRETMENLERİMİZİ HARCAMASINLAR!

Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı Mehmet Ali Uca

Yapılması planlanan kariyer basamakları sınavından bahseden Uca, şunları söyledi:

“Sınav konularına baktığınızda 20 tane profesörün bakarak okuduğu konuları öğretmen tarafından tamamının bilinç içine alınıp sınavda uygulanmasını istiyorlar. Ben kendim de dersleri izledim ve bitirdik. Hocalarımız kusura bakmasın ama biz anlattıklarından hiçbir şey anlamadık. Bu sınava hazırlanan öğretmenlerimiz anlatıcı pozisyonda olsunlar daha iyisini yaparlar. Onun için öğretmenlerimizi lütfen harcamasınlar. Bakan bey başta olmak üzere milli eğitim camiasının üst bürokratları kendi koltuklarında oturup öğretmenlerimizi harcamaya çalışmasınlar. Biz sendika olarak buna asla müsaade etmeyiz. Diğer sendikaların da buna müsaade edeceklerini sanmıyorum.”

BAKAN BEY MADEM SENDİKALARIN HER DEDİĞİNİ YAPIYOR, O ZAMAN DERHAL ŞİMDİ SINAVI KALDIRSIN

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e seslenen Uca, “Madem sendikalar sınav istedi ve sendikaların her istediğini yerine getiriyorsunuz, o zaman şimdi sınavın kaldırılmasını istiyoruz. Sayın Mahmut Özer istediğimizi yerine getirisin. Ben özellikler Eğitim Bir Sen Van Şube Başkanı olarak bakan beyden bu cesareti ve feraseti bekliyorum. Çünkü kafa karıştırıcı ve toplumu kutuplaştırıcı açıklamalar kimsenin işine yaramaz. Bakan bey ya konuşmasın ya da sınavın yapılmasını isteyen sendikanın ismini versin. Kamuoyu bu anlamda çok rahatsız.” şeklinde konuştu.

“Öğretmenlik itibar, vicdan ve gönül mesleğidir”

Hiçbir öğretmenin sınava girmesini istemediklerini dile getiren Uca, şunları söyledi:

“Öğretmenlik mesleği itibar, vicdan ve gönül mesleğidir. Siz günlü, vicdanı, itibarı eğer üst düzeyde tutmak istiyorsanız, o zaman öğretmene değer vereceksiniz ve bu sınavı kaldıracaksınız. Bu sınavda kalacak öğretmene öğrencisi hangi gözle bakacak? 40, 50, 60 puan alacak öğretmene veli hangi gözle bakacak? Sınavı geçmeyen öğretmene veli öğrencisini teslim etmek ister mi? Böyle saçma sapan şeylerle karşılaşacağız. Bu durum kaos oluşturacak ülkede. O yüzden çok geçmeden, zamanı gelmeden öğretmenleri rahatlatın, öğretmenleri strese sokmayın ve sendikaları da dinleyin ve sınavı iptal edin. Ben sınavın hiçbir işe yaramayacağını ve insanları gereceğini düşünüyorum. Buna da hiç gerek yok. Çünkü bizim işimiz eğitim öğretim, çocuklarımızdır. Dolayısıyla biz onlara sahip çıkmak için başka konulara yoğunlaşalım. Bırakalım, öğretmenlerimiz kendi kendilerini geliştirsinler.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.