Öğretmen ve öğrencileri sevindirecek haber! Milli eğitim bakanlığından 5 gün ders yok…

Öğretmen ve öğrencileri sevindirecek haber! Milli eğitim bakanlığından 5 gün ders yok…

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca öğrenciyi sevindirecek bir açıklama yaparak bir hafta daha tatilin müjdesini verdi.

Öğrenci ve velilerin sabırsızlıkla beklediği bu duyuru, öğrencilere sınavların yoğun temposu ve stresiyle baş etme fırsatı sunacak…

Milli eğitim bakanlığından 5 gün ders yok duyurusu!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, derssiz öğrencilerin katıldığı etkinlik haftasının ayrıntılarını paylaştı. Bu hafta boyunca öğrenciler sosyal etkinliklere katılacak, grup etkinlikleri düzenlenecek ve geziler düzenlenecek.

Bakan Tekin, haftanın sadece başarıya odaklanmayacağını, aynı zamanda öğrencilerin kişisel, sosyal ve duygusal gelişimlerine de katkı sağlayacağını vurguladı. Haftası etkinlikleri, öğrencilerin motivasyonunu artırmayı ve okula olan ilgilerini güçlendirmeyi amaçlıyor. Bakan Tekin'e göre bu uygulama öğrencilerin derslere aktif katılımını teşvik edecek. Hafta boyunca ders yapılmayacaktır Sosyal faaliyetlere daha fazla ağırlık verilecek.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekinden açıklama;

Yeni proje programı şu kişilerle paylaşılmaktadır: Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanı Tekin, yeni müfredat taslağının bugün kamuoyuna sunulduğunu duyurdu. “ Türk Yüzyılının Modeli” başlıklı yeni müfredatın öğretmenlerin yeteneklerine ve zamana daha uygun hale getirileceğini söyledi.

İçeriğinde temel amaç öğrencilere bilgiyi analiz etme becerisi kazandırmaktı. Bakan Tekin'in açıklamasına göre, ana eksen, öğrencilerin hayallerindeki öğrencileri mümkün kılacak ve dünyadaki örneklerle rekabet edebilmelerine olanak tanıyacak şekilde oluşturulacak.

Bakan Tekin , 2024-2025 yılı 1. 5. ve 9. sınıflarda yeni müfredatın uygulanacağını duyurdu. yeni programında ders içeriklerinin basitleştirileceği, ancak ders saatlerinde herhangi bir azalma olmayacağı belirtildi.

“İyi insanlar yetiştirmek ” sloganı üzerine kurulacak programın öğrencilere günlük hayatta kullanabilecekleri daha fazla bilgi sağlayacağı vurgulandı. Ayrıca “Bütünleşik Model”in yanı sıra öğrencilerin fiziksel, psikolojik ve sosyal yönlerine de önem verilmesi planlanmaktadır. öğrencilerinin projeler geliştirmesini öngören programda, öğrencilerin daha etkili öğrenmeleri ve gelişmeleri amaçlanıyor.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum