Eğitime hazırlık ödeneği ne kadar olacak? İşte cevabı

Eğitime hazırlık ödeneği ne kadar olacak? İşte cevabı

Eğitime hazırlık ödeneği ne kadar olacak? İşte cevabı

Mebpersonel.com Özel Haber

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre devlet okullarında görev yapan öğretmenlere, her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere öğretim yılının başladığı ay içinde öğretim yılına hazırlık ödeneği verilir. Eğitim ödeneği fiili olarak görevde olan öğretmenlere ödenir.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NEDİR?

Eğitim ödeneği her eğitim-öğretim yılının başında öğretmenlere sağlanan materyal destek ödemesidir. Devletin sağladığı bu imkan, öğretmenlerin sınıf içi materyaller, ders araç-gereçleri ve benzeri harcamalarında kullanılması için verilir.

Geçtiğimiz gün eğitime hazırlık ödeneğinin arttırılması ile ilgili çalışmaların olduğu, yakında kamuoyuna duyurulacağı belirtilmişti. Bunun yanı sıra yetkili sendika Eğitim Bir Sen'in hazırlık ödeneği ücretinin arttırılması ile alakalı Maliye Bakanlığına resmi başvurusu var. Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin de sosyal medya üzerinden öğretmenlerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten bir söylemi vardı. Bu söylemin de eğitime hazırlık ödeneği olduğu düşünülüyor. Peki ya hazırlık ödeneği ne kadar arttırılacak?

HAZIRLIK ÖDENEĞİ NE KADAR OLACAK?

Bilindiği üzere geçen yıl eğitime hazırlık ödeneği 1250 lira idi. Bu yıl ise toplu sözleşmelerde imza altına alınan verilere göre 1350 lira gözüküyor. Fakat enflasyon oranları ve artan kırtasiye masrafları düşünüldüğünde bu rakam çok düşük kalmakta.

2022-2023 yılı eğitime hazırlık ödeneğinin mebpersonel.com olarak 2125-2200 türk lirası civarında olacağını tahmin ediyoruz. Tüfe oranında bir artışın gelme ihtimalinin yüksek olduğu bilgisine istinaden fiyat tahminimiz bu yönde. Fakat şunu da belirtmek gerekiyor ki eğitime hazırlık ödeneği minimum bir maaş olmalıdır. 3-4 kat artan kırtasiye maliyetleri düşünüldüğünde bu rakam beklentileri asla karşılamaz ve de hesaplandığında geçen yıla kıyasla alım gücünü asla korumaz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.