Ergenekon - Balyoz FETÖ Kumpasları Kırıkkale´de Devam Mı Ediyor?

Ergenekon - Balyoz FETÖ Kumpasları Kırıkkale´de Devam Mı Ediyor?

Liyakat-Sen Genel Sekreteri Serdar GÜNDÜZ "Ergenekon - Balyoz FETÖ Kumpasları Kırıkkale´de Devam Mı Ediyor?" başlıklı yazısı.

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası FETÖ’den soruşturma geçiren hatta FETÖ/PYD iltisakı iddiası nedeniyle görevden el çektirilip aylaca açığa alınan Kırıkkale Milli Eğitim Müdürlüğünde Eğitim Müfettişi olarak görev yapan Faik BENLİ’nin düzenlediği, içinde skandal ifadeler barındıran soruşturma raporu Türk teftiş Tarihine kara bir leke olarak geçecektir.

Kırıkkale Din Öğretimi Şube Müdürünün üç imam hatip ortaokulundaki usulsüz uygulamaları tespit edip resmi yazıyla kurumuna bildirmesi üzerine Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın tarafından mevzuata aykırı uygulamalar sümen altı edilmiş, görevini yapan şube müdürü önce, resen 54 km uzaktaki Çelebi ilçesine sürgün edilmiş akabinde hakkında soruşturma açılmıştır. Bu soruşturmayı yürütmesi için Milli Eğitim Müdürü Rıza Aydın tarafından, 15 Temmuz sonrası FETÖ’den soruşturma geçirmiş hatta açığa alınmış Müfettiş Faik BENLİ görevlendirilmiştir.

Altında Faik Benli’nin imzası bulunan soruşturma raporu sonucunda usulsüz denetim yaparak kurumların huzurunu bozduğu gerekçesiyle Din Öğretimi Şube Müdürüne kınama cezası ve il dışı yer değişikliği teklif edilmiştir. Kınama cezasına karşılık il dışı yer değişikliği teklifi usule aykırıdır. Bu usulsüz ceza ve sürgün kararında Kırıkkale İl Milli eğitim Müdürü Rıza Aydın’ın telkin ve yönlendirmesi etkili olmuştur.

Mevzuatımız sadece mesleki eğitim yapan liselerin kız lisesi veya erkek lisesi olarak ayrılabilmesine cevaz vermektedir. Örneğin Meslek Liselerinin ve İmam Hatip liselerinin Kız İmam Hatip, kız meslek lisesi veya Erkek İmam Hatip Lisesi, Erkek Mesleki Teknik Lisesi olarak ayrılması yasaldır. Ancak iş diğer liselere, ortaokullara, ilkokullara gelince karma eğitim esastır. Temel Eğitim mevzuatının uygulandığı ilk ve ortaokullarımızda şubeler kız-erkek şubeleri olarak ayrılamaz.

10-13 yaşlarındaki çocukların kız-erkek ayrı ayrı olacak şekilde düzenlenmesi pedagoji bilimiyle de çelişmektedir. Kaldı ki bu uygulama tamamen okul müdürlerinin inisiyatifiyle, velilerin yazılı başvurusu olmadan yapılmıştır. Kaldı ki velilerin kanuna aykırı istekleri uygulanmaz. Kırıkkale İlinde Şehit Alparslan Yazıcı Kız İmam Hatip Lisesi bünyesinde yalnız kız öğrencilerin eğitim gördüğü imam hatip ortaokulu gibi bir alternatif bulunmaktayken söz konusu hatalı uygulamanın diğer müstakil ortaokullarda uygulanması Anayasa’ya ve bağlı kanunlara açıkça karşı gelmektir.

Müfettiş Faik BENLİ’nin hazırladığı soruşturma raporunda “... vatandaşların hassasiyetleri gereği okul içinde yapılan bazı düzenlemelerin suçmuş gibi gösterilmesi… vatandaşların talepleri doğrultusunda yapılan mevzuat dışı bir uygulama gibi göstermek… Çoğu kez siyasi tartışmalara malzeme olan bu hususlar, yoruma dayalı ve konjonktüre bağlı değerlendirilmektedir. Vatandaşların taleplerinin yerine getirilmesi …. Sükunu bozmaya yönelik bir eylem olarak nitelendirilebileceği…” ifadeleriyle Anayasamıza ve bağlı kanunlara açıkça aykırı olan Karma eğitim yapan bir ortaokulda şubelerin Ayşeler, Fatmalar, Zeynepler bir sınıfta; Aliler, Mehmetler, Ahmetler aynı sınıfın başka bir şubesinde toplanması uygulaması yasal bir uygulama gibi gösterilmeye çalışılmıştır.

FETÖ’den soruşturma geçirmiş, FETÖ/PYD iltisakı şüphesiyle aylarca açığa alınmış müfettiş Faik Benli’nin anayasamıza ve kanunlarımıza açıkça aykırı raporu emsal teşkil edebilir, bu hatalı uygulamanın ülke geneline yayılmasına sebep olabilir. Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin mihenk taşlarına nokta atışı yapılmıştır.

Bu tür hatalı uygulamaların müfettiş raporlarıyla uygun görülmesi farklı şehirlerimize, yurt geneline yayılması sonucunu doğurabileceği gibi beraberinde toplumsal tepkilere de neden olacaktır. Yasal olmayan bir uygulamanın müfettiş raporuyla legalmiş gibi gösterilmesi Gezi olaylarında eylemcilerin çadırlarının yakılması gibi muhtemel iç karışıklara sebep olabilir. Türk Milleti, yüzlerce şehit verdiğimiz, 15 Temmuz Hain darbe girişimi sonrası fetöcü hainleri nasıl ayağının altında ezdiyse yazdığı raporla Anayasamızı, Milli Eğitim Temel Kanunu ağzında sakız gibi çiğneyen kriptolara ve işbirlikçilerine gereken cevabı verecektir.

FETÖ’den soruşturma geçiren hatta FETÖ/PYD iltisakı iddiası nedeniyle görevden el çektirilip aylaca açığa alınan bir müfettişin Kırıkkale Eğitim Müfettişleri Başkan Yardımcısı pozisyonuna getirilmesi ayrıca kuşku doğuran bir durumdur. Sayın devlet büyüklerim, lütfen bu tür art niyetli raporlara imza atan kişilere müfettişlik yaptırmayın.

Sayın Milli Eğitim Bakanımız Yusuf TEKİN, size soruyorum, ülke genelinde ilkokulların, ortaokul sınıflarının kızlar erkekler ayrı ayrı olacak şekilde şubelere ayrılmasına müsaade edecek misiniz?

Sayın Sağlık Bakanım Fahrettin KOCA, başhekimleriniz hastanelerdeki poliklinikleri kadın erkek polikliniği diye ayırsa buna müsaade eder miydiniz?

Sayın Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet ŞİMŞEK, devlet bankalarında veznelerin kadın veznesi, erkek veznesi diye ayrılsaydı buna tepkiniz ne olurdu?

Sayın İçişleri Bakanım Ali YERLİKAYA, bir belediye başkanı çıkıp toplu taşıma otobüslerini kadın-erkek diye ayırsa buna izin verir miydiniz?

Kadının toplumdan soyutlanmasını, tecrit edilmesini beraberinde getirecek her türlü uygulamanın karşısındayız. Kırıkkale’yi küçük Afganistan yapmak mı istiyorsunuz? İkibinli yılların başında hain FETÖ/PYD örgütü tarafından açılan Türk Aydınlarına ve Kahraman Türk Askerlerine karşı Ergenekon ve Balyoz kumpas davaları Kırıkkale ilinde devam mı ediyor? Türk Toplumunun sinir uçlarına operasyon çeken, birlik beraberliğimize kast eden kripto yapıların Cumhuriyet Savcılarımızca araştırılmasını, müfettiş Faik BENLİ ve işbirlikçileri hakkında yeniden FETÖ/PYD soruşturulması açılmasını talep ediyoruz.

Serdar GÜNDÜZ

Liyakat-Sen Genel Sekreteri

haremlik-selamlik-sinif-tutanak.jpg

kiz-erkek-sube-listeleri.jpg

rapor-sayfasi.jpg

Kaynak: Liyakat-Sen

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

17 Yorum