İl Milli Eğitim Müdürü Memuruna :“Lan oğlum sen manyak mısın” deyip Soruşturma Açtı.

İl Milli Eğitim Müdürü Memuruna :“Lan oğlum sen manyak mısın” deyip Soruşturma Açtı.

İl Milli Eğitim Müdürü Memuruna :“Lan oğlum sen manyak mısın” deyip Soruşturma Açtı.

Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yaşanan bir olay, Gümüşhanedenhaber.com sitesi yazarı Hasan Pir tarafından gündeme taşındı. Olayda milli eğitim müdürünün, başka yöneticiler yanında memura yüksek sesle bağırdığı ve soruşturma açıldığı ileri sürüldü

Gazeteci Hasan Pir tarafından ortaya atılan iddiaya göre, Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürü Adnan GÜRBÜZ,basın bürosunda çalışan personele yüksek sesle aşağılayıcı ve tahrik edici bir ifade kullanmış.

Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nde basın bürosunda çalışan Mehmet Yücel Ergin kardeşimizle İl Milli Eğitim Müdürü Adnan Gürbüz arasında geçen hafta istenmeyen bir olay vuku bulmuş.

Müdür odasına bir işi dolayısıyla izin almak için giren Mehmet Yücel Ergin ile Müdür arasında geçen konuşmaların bir yerinde, -odada bulunan iki yöneticinin de yanında- Müdür Gürbüz, Mehmet Yücel Bey’e mesaiye geliş gidiş saati kurallarına uymadığından bahisle koltuğundan kalkıp yüksek sesle “Lan oğlum sen manyak mısın” şeklinde aşağılayıcı ve tahrik edici bir ifade kullanmış. Bu hakaret ve tahrik edici davranışı Mehmet Yücel Bey’de reddedip Müdür Bey’e cevap vermiş.

Bu konuşmalar sonrasında Mehmet Yücel Ergin’in görevleri üzerinden alınıyor, hatta soruşturma açılıyor.

Mehmet Yücel Ergin, Gümüşhanelilerin çok yakından tanıdığı, herkesin sevdiği, herkese karşı da saygılı olan bir kardeşimiz. Yaklaşık 15 yıldır Gümüşhane Milli Eğitim Müdürlüğü’nde il müdürleri ile özel kalemde, basın bürosunda başarılı çalışmalar yürütüyor. İl Müdürlerinin basın danışmanlığını yapıyor. Engelli kadrosunda çalışmasına rağmen, Milli Eğitim’in basın işlerini isteyerek ve zevkle yapıyor. Zaten bu önemli görevde başarılı olmasaydı 10’a yakın Milli Eğitim Müdürü ile çalışması mümkün olmazdı.

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün basın işlerini mesai haricindeki saatlerde de gece gündüz demeden yürüten bir engelli memura devam devamsızlık giriş – çıkış disiplinine uyacaksın şeklindeki bir emir aslında çok bariz bir mobing uygulaması sayılır.

Diğer taraftan, zaten engelli olup, kulak ve işitme sağlığı sorunlu olan bir memura müdürü tarafından kullanılan “Lan oğlum sen manyak mısın” ifadesi hem hakaret hem de yeni bir mobing oluşturmuşa benziyor.

Mehmet Yücel kardeşimiz, Müdür Adnan Gürbüz’ün bu söz ve davranışından ciddi olarak rahatsız olmuş. Bu nedenle Sayın Gürbüz’ün bir an önce memuru Sayın Ergin’i yanına çağırarak kırılan onurunu telafi etmesi gerekir diye düşünüyorum.

Kurum müdürlerinin; çalışma arkadaşlarına karşı yüksek sesle bağırtılı, argo ifadeli ve mobing özellikli davranışlarının olduğu Türkiye çok gerilerde kaldı. Hoşgörünün, sevgi ve saygının olduğu bir Türkiye’de yaşıyoruz.

Yunus Emre’nin aşağıdaki ifadeleri; bir güzel sözün, bir güzel yaklaşımın nasıl sulh ortamı sağladığının çok önemli bir örneğidir.

Ne diyor Yunus Emre:

“Söz ola kese savaşı, söz ola bitire başı

Söz ola ağılı aşı, bal ile yağ ede bir söz”

Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Gürbüz, memuru Mehmet Yücel Ergin kardeşimizi yanına çağırıp bir çay içirdiğinde Mehmet Yücel Bey’in de kendine düşen saygıyı Müdürüne göstereceği kanaatini taşıyorum.

Güzel günler dileğiyle.

Hasan Pir-Gümüshanedenhaber.com

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum