İstanbul İl MEM'den Okul Estetiği Öneri Kılavuzu

İstanbul İl MEM'den Okul Estetiği Öneri Kılavuzu

İstanbul il Milli Eğitim Müdürlüğü Okul estetiği birimi, hayal gücümüzü destek­leyen öğrenme alanlarını oluşturma sürecini destekleyecek bir kılavuz hazırladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim yapılarında öğrencilerimiz başta olmak üzere, tüm eğitim paydaşları için sosyal etkileşimlere açık, doğal ya da kendiliğinden öğrenme araçları ile donatılmış, değişen iletişim biçimlerinin gerektirdiği esnek, sürdürülebilir eğitim ortamlarının oluşturulması, iyileştirilmesi, dönüştürülmesi ve yürütülmesi kapsamında kurulan okul estetiği birimi çalışmalarına ve okul ziyaretlerine devam ediyor.

Mevcut okul binalarımızda yapılacak iyileştirme çalışmalarında, gözlemler yaparak öneriler sunan birimimiz, hayal gücümüzü destek­leyen öğrenme alanlarına oluşturma sürecini destekleyecek bir kılavuz hazırladı.Okul estetiği öneri kılavuzu, okullarımızda okul öncesinden liseye tüm sınıf seviyelerinde, ortak kullanım alanlarında ve idari birimlerde kullanılması uygun renk skalalarının yer aldığı, eğitim ortamlarında hangi bölümde niçin hangi rengin seçilmesi gerektiğine dikkat çekmek ve konuyla ilgili merak edilen sorulara özlü cevaplar bulmak amacıyla hazırlandı.

Kılavuz, öğrenme mekânlarının estetik bakımdan iyileştirilmesine katkı sağlamak için kapsamlı bir rehber kaynak niteliğinde.

Kılavuzu okumak için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.