Liselerde Uygulanıyordu! Tavsiye Karar Yayınlandı...

Liselerde Uygulanıyordu! Tavsiye Karar Yayınlandı...

Liselerde Blok Ders Uygulanıyordu! KDK Tavsiye Kararı Yayınlandı...

Liselerde dersler 40 dakika teneffüsler 15 dakikadan oluşuyor. Genellikle üniversite seviyesinde uygulanan blok ders iki dersin birleştirilmesi anlamına geliyor. Diyarbakır'da bir lisede 80 dakikalık blok ders ardından 15 dakika ders arası veriliyordu. Öğrenci velisi blok dersin öğrenci başarısını olumsuz etkilediğini savunarak uygulamaya son verilmesi yönünde adım attı. Gerekli makamlara başvuruda bulundu. Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) konuyla ilgili tavsiye karar yayınladı.

KDK başvuruyu inceledi ve blok ders uygulamasının öğrenci merkezli bir program olmadığı gerekçesiyle uygulamaya son verilmesi yönünde tavsiye kararını Milli Eğitim Bakanlığı ile Diyarbakır Valiliği'ne gönderdi. Karara göre blok ders sürekli hale getirilmemeli, öğrencilerin dikkatini toparlamaları ve ders verimliliği açısından uygun olmadığı vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum