Mahmut Özer şu ana kadar hizmete açılan ana sınıfı sayısını ilk defa açıkladı

Mahmut Özer şu ana kadar hizmete açılan ana sınıfı sayısını ilk defa açıkladı

Mahmut Özer şu ana kadar hizmete açılan ana sınıfı sayısını ilk defa açıkladı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2022-2023 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda İstanbul'da görev yapan resmî okul müdürleriyle bir araya geldi.

750 yeni anaokulu ve 9 bine yakın ana sınıfı hizmete girdi

Okul öncesi eğitimin, fırsat eşitliğinin bozulduğu ana nokta olduğunu, zikrettiği oranların toplumun büyük kesiminin daha önceden okul öncesi eğitime erişemediğini gösterdiğinin altını çizen Özer, onun için bu alana yoğunlaşmaya başladıklarını dile getirdi. 3 bin yeni anaokulu ve 40 bin yeni ana sınıfı yapmak için bütçe dâhil tüm planlamaların yapıldığını belirten Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelinen noktada bu rakamı ilk defa burada açıklayacağım: 750 anaokulunu ve 9 bine yakın ana sınıfını hizmete kavuşturduk. Geçmiş tarihlere baktığınız zaman Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün yıllık açmış olduğu anaokulu sayısı 50 ile 60 arasında dalgalanıyor. Şu an itibarıyla 750 yeni anaokulu, 9 bine yakın da ana sınıfı devreye girdi ve beş yaştaki okullaşma oranı, yüzde 78'den 6 ayda yüzde 92'ye çıktı. İstanbul'da 6 Ağustos 2021'deki okullaşma oranı Beşiktaş'ta kaç idi biliyor musunuz? Yüzde 45'ti. Türkiye ortalamasının bile çok altındaydı. Onun için İstanbul'a ağırlık vererek bu 3 bin anaokulunun 1000'ini İstanbul'a yapma kararına vardık ve bununla ilgili yatırımlarımız da çok başarılı bir şekilde devam ediyor. Şu an itibarıyla İstanbul'un yüzde 45 olan beş yaştaki okullaşma oranı, yüzde 75'e çıktı. Devam eden süreçler, inşallah, 2022 yılının sonuna kadar İstanbul'daki 5 yaştaki okullaşma oranını yüzde 100'e çıkaracak. Size çok daha çarpıcı bir şey söyleyeyim: İstanbul'daki bağımsız devlet anaokulu sayısı, 147 idi ama 1538 özel anaokulu vardı. Peki, imkânı olmayan insanlar nereye verecek çocuklarını? İşte bizim yaptığımız okullara verecekler. İnşallah, yıl sonuna kadar 1000 anaokulunu İstanbullu vatandaşlarımızın çocuklarının hizmetine sunacağız."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.