MEB Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin İstanbul Ziyaretlerine Dair Cevap Bekleyen Sorular?

MEB Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin İstanbul Ziyaretlerine Dair Cevap Bekleyen Sorular?

MEB Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin İstanbul Ziyaretlerine Dair Cevap Bekleyen Sorular?

22 Haziran 2023 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı'na bakan yardımcısı olarak atanan Ömer Faruk Yelkenci bu göreve gelmeden önce Özel Birikim Okulları Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Bilindiği üzere Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci 2016-2018 yılları arasında İstanbul İl Millî Eğitim Müdürü olarak da görev yaptı.

Bakan Yardımcısı olarak Ankara'da göreve başlayan Ömer Faruk Yelkenci göreve başlamasıyla birlikte geçen bu 8 aylık süreçte asgari olarak 6 defa İstanbul İlini ziyaret ettiği görülmektedir. Sayın Bakan Yardımcısının ikamet konusu bizleri ilgilendirmemekle birlikte daha önce İstanbul'da görev yaptığı için ikametinin ve Ailesin İstanbul'da olduğu iddia edilmektedir.

Örnek olarak İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanın, Bakan Yardımcımızı Makamında ziyaret ettik ifadelerine (Bakan Yardımcısının Makam Odasının İstanbul'da olduğunu ifade etmiş ) Bakan Yardımcısı Sayın Ömer Faruk Yelkenci'de X hesabından bu paylaşıma teşekkür mesajı yazmıştır.

Hatırlanacağı üzere Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçenlerde yapmış olduğu Valiler Toplantısı’ndaki konuşması kamuda tasarruf mesajı vermiş ve "Ben defterleri sonuna kadar kullanıyorum. Kağıt falan kullanmıyorum. Bu seviyeye kadar inmemiz lazım. Bu babamızın parası değil. Hepimizin parası, milletin parası. 2,7 trilyon lira açık vereceğiz arkadaşlar. Onun için lütfen tasarruf tedbirleri konusunda maksimum hassasiyet gösterin; bu konuda bize yardımcı olun" demişti.

Şimdi yukarda görüldüğü üzere tasarrufun bu kadar önemli olduğu bir dönemde göreve geldiğinden bu yana asgari olarka 6 defa İstanbul ziyareti gerçekleştiren Bakan Yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci'nin;

İkameti İstanbul da mı , Ankara'da mıdır?

Şayet İkameti İstanbul'da ise İstanbul ziyaretlerinde yolluk ve yevmiyeler nasıl düzenlemektedir?

Bu ziyaretler de gerek yolluk gerekse ikamet konusunda aldığı bir ücret var mıdır?

Bu sorulara cevap verilmesi halinde , sitemizde siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız. Daha ayrıntılı ve gelmiş haberleri sitemizde bulabileceksiniz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

2 Yorum