MEB'de 76.Madde İle Atanan 200 Şube Müdürü Görevden Alınıyor

MEB'de 76.Madde İle Atanan 200 Şube Müdürü Görevden Alınıyor

MEB'de 76.Madde İle Atanan 200 Şube Müdürü Görevden Alınıyor

Mebpersonel.org-Özel Haber 76.Madde ile atanan Şube Müdürü atamaların iptali açılan dava Ankara 10.Daire Mahkemesince 76.Madde ile ataması yapılan Şube Müdürlerinin iptali için verilen Yürütmeyi Durdurma Kararı Ankara Bölge İdaresi Mahkemesi 1.İdari Dava Dairesi tarafından iptal edilmiş bu karar ile 76.Madde ile ataması yapılan şube müdürleri görevlerin devam etmesi sağlanmıştı.

Daha sonra ise Ankara 10.Daire Mahkemesi konuyu esastan görüşüp 30.01.2024 tarihinde esastan kararı iptal etti.

Bu gelişmelerle birlikte MEB tarafından 76. Madde kapsamında atanan ve yaklaşık 200 şube müdürünün iptal kararnameleri yakın bir zamanda taşralara gönderilecek.

Liyakat Sen Genel Başkanı Emir Kazak'ta konu ile ilgili şu açılamada bulundu: 76. Madde kapsamında atanan ve zorlu bir hukukî süreç sonrasında iptalini sağladığımız şube müdürlüklerinin iptal kararnameleri (200 kadro) MEB tarafından yakın bir zamanda taşralara gönderileceği yönünde bilgi aldık.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

9 Yorum