MEB’den emekli olmak üzere olan öğretmenler sakın bu tarihi kaçırmayın! SON tarih 24 Mayıs 2024…

MEB’den emekli olmak üzere olan öğretmenler sakın bu tarihi kaçırmayın! SON tarih 24 Mayıs 2024…

MEB’de görev yapan ve emekliliği yaklaşmış olan öğretmenler için o tarih çok önemli. Resmi yazı ile emeklilik bekleyen öğretmenler uyarıldı! İşte detaylar…

MEB Personel Genel Müdürlüğü 05.04.2024 tarih ve ''Emeklilik Ön Başvurusu'' konulu yazısı üzerine bu sene içerisinde emekli olma durumu olan tüm öğretmenleri resmi yazı ile uyardı. Emekliliği yaklaşan öğretmenler için o tarih çok önemli.

Emeklilik ön başvurusu alınacak!

Bilindiği üzere, Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim öğretim kurumlarında Eğitim Öğretim Hizmetleri (EÖH) sınıfında hizmet veren eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerin emeklilik işlemleri 29.08.2018 tarihli ve 16833931-903.06.01-E.15129618 (2018/15) sayılı Genelge çerçevesinde Haziran ve Temmuz ayları itibarıyla gerçekleştirilmektedir.

Bu çerçevede, yaş ve hizmet bakımından gerekli şartları taşıyan ve emeklilik başvurusu yapma hakkına sahip olan söz konusu personel içinden Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığınca yürütülmesi beklenen emeklilik işlemlerinin süreç yönetimine bakıldığında; hatasız, seri, yığılmaların önlenmesi ve zaman geçirilmeden iş ve işlemlerin sonuca bağlanmasının sağlanabilmesi için elektronik ortamda eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden emeklilik ön başvurusu alınmasına karar verilmiştir.

24 Mayıs başvurular için son tarih!

Bu kapsamda, eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden 2024 yılı Haziran-Temmuz emeklilik döneminde başvuruda bulunmak isteyen tüm personelin MEBBİS e-Personel Kişisel Bilgi Modülü “Emeklilik Ön Başvuru” ekranına giriş yaparak 22 Nisan 2024- 24 Mayıs 2024 tarihleri arasında emeklilik ön başvurularını yapmaları gerekmektedir. Emeklilik ön başvurusu belirlenen tarihler arasında mutlaka yapılmalıdır. Son tarih 24 Mayıs 2024 olarak belirlenmiştir.

Diğer taraftan, bununla birlikte emeklilik ön başvurusu yapan ve/veya yapamayan eğitim kurumu yöneticisi ve öğretmenlerden yazılı emeklilik talep dilekçelerinin kabulünün gerçekleşmesi ise 29.08.2018 tarihli ve 2018/15 sayılı Genelgenin A. Emeklilik Başvuruları 1 inci maddesine göre yapılacaktır.

Bu sene içerisinde emeklilik talebinde bulunan öğretmen ve eğitim kurumu yöneticilerinin gereken şartları karşılaması durumunda emeklilik ön başvuru tarihleri içerisinde başvurularını yapmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

1 Yorum