MEB'in Acilen Harekete Geçmesi Gereken Konular

MEB'in Acilen Harekete Geçmesi Gereken Konular

Milli Eğitim Bakanlığı Bu Konularda Acilen Harekete Geçmeli

Milli Eğitim Bakanlığı Türk Eğitim Sistemi'nden sorumlu olan en önemli kurumlardan biridir. Bakanlık eğitim sistemini geliştirmeli, sorunları çözmelidir. öğrencilerin en iyi şekilde yetiştirilmesi için MEB'in birçok konuda acilen harekete geçmesi gerekmektedir. İşte bu konulardan bazıları;

  1. Öğretmen Ataması: MEB ikinci dönem itibariyle de atama yapmadı. Okullarda öğretmen açığı geçici ücretli öğretmenlik sistemiyle kapatılıyor. Bu durum eğitim kalitesini düşürüyor. 8 ayı aşkın süredir öğretmen ataması yapılmadı. Acilen mülakatsız 68 bin öğretmen ataması yapılmalı.
  2. Öğretmen Rotasyon: Eğitim kalitesinin artırılması ve öğretmenlerin mesleki gelişiminin desteklenmesi amacıyla rotasyon yapılmalı.
  3. Öğrencilere Devamsızlık Affı: Öğrencilerin talepleri doğrultusunda YKS 'ye ve LGS' ye hazırlanan öğrenciler için özel devamsızlık affı getirilmeli.
  4. Öğretmen Maaşları: Öğretmen maaşları enflasyon karşısında geçimi zorlaştırıyor. Özellikle büyük şehirlerde görev yapan öğretmenlere kira ödeneği gibi yardımlar yapılmalı.
  5. Müfredat Güncellemesi: MEB'in müfredatı güncel ve modern eğitim yaklaşımlarına uygun hale getirmesi gerekmektedir. Müfredatta yer alan bilgiler güncellenmeli, 21. yüzyıl becerilerine yer verilmeli ve ezberden öte, öğrenciyi aktif hale getiren bir eğitim modeli benimsenmelidir.
  6. Eğitimde Fırsat Eşitliği: MEB'in eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak için çalışmalar yapması gerekmektedir. Her öğrenciye, sosyoekonomik durumundan ve yaşadığı bölgeden bağımsız olarak, kaliteli eğitim alma imkanı sunulmalıdır.

Sizce Milli Eğitim Bakanlığı acilen hangi eylemlerde bulunmalı. Yorumlarda düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Talepler doğrultusunda "özel haber" yapılacaktır.

Mebpersonel/Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

25 Yorum