Milli İmam Hatip Bakanlığı Kurulmalı Nazif Yılmaz Buraya Bakan Olarak Atanmalıdır.

Milli İmam Hatip Bakanlığı Kurulmalı Nazif Yılmaz Buraya Bakan Olarak Atanmalıdır.

Milli İmam Hatip Bakanlığı Kurulmalı Nazif Yılmaz Buraya Bakan Olarak Atanmalıdır.

Mebpersonel.org-Serkan Delgeç Özel Haber Dün Mebpersonel sitemizde Bakan Yusuf Tekin Bu Haberi Okuduktan Sonra Proje Okulları Konusunda Elini Yüzüne Bulaştıran Genel Müdürü Görevden Alacaktır. haberimizde Proje Okulları Yönetici atama sürecinin Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce nasıl bir kaos ortamına dönüştürüldüğünü yazmış ve diğer Genel Müdürlükler boyutunda da durumun çok farklı olmadığını yazmış ve bu olayları konu edineceğimizi belirtmiştik.

Seçim öncesinde Proje Okulları Yönetici Atama sürecinin başlamasıyla alınan tercih sonuçlar 1 Nisan 2024 tarihinde sonuçların açıklanması ile tercihte bulunan yöneticiler sonuçlar açıkladığında özelikle Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Proje okulların Merkezden Proje okulu olmaktan çıkarıldığını öğrenmiş ve devamında mağduriyetler ile birlikte birlikte süreç bir kaos ortamına dönüştü ve bu durum kamuoyuna yansımıştı.

Bakan Yusuf Tekin'in Proje Okullarının sayısının azaltılması talimatının Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce çok kısıtlı olarak uygulandığı iddia edilirken asıl sorunun ise Din Öğretimine Bağlı İmam Hatip Okullarına atanan yöneticilerin seçiminde bizzat Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın direktifleri ile yapıldığı ifade ediliyor.

Nazif Yılmaz'ın bizzat illerde ki dernek,vakıflar v.b ile iletişim kurarak İmam Hatip Okullarına yönetici atama konusunda isim istediği ve gelen bu talepleri ise İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden Bakanlığa gönderilen yönetici listeleri ile karşılaştırıp İl Müdürlüklerin listelerini bypass ederek kendine gelen isimlerin yöneticilerin atadığı ve bu durumda İl Milli Eğitim Müdürlükleri sonuçlar açıkladığında teklif etmedikleri bir çok ismin kendi talep ettikleri yöneticilerin yerine atanması ile a İl Milli Eğitim Müdürlükleri adeta Bakanlık tarafından Kontrpiyede bırakıldı.

Milli İmam Hatip Bakanlığı Kurulmalı Ve MEB Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ise bu Bakanlığa Bakan Olmalıdır.

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var İmam Hatip Okullarının olmasına ve bu okullara karşı olmadığımızı sadece tabela üzerinden istatistiksel olarak İmam Hatip Okulu açtık diye sadece amacın rakamsal olarak bakılmamasına ve bu İmam Hatip Okullarının nitelikli bir hal alması gerektiğini düşünmekteyiz.

Bilindiği üzere şu an mevcut Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz 2012 yılından beri Din Öğretimi Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve şu anda da Din Öğretimi Genel Müdürlüğünden sorumlu Bakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

Bu makamlarda olan birinin bu saatten sonra Milli Eğitim Bakanlığına vereceği bir katkıyı bırakın sadece işleri daha zor duruma sokup kaos ortamı oluşturmaktan başka bir durum yaratmayacaktır.

Nazif Yılmaz'ın Yönetici atama yönetmeliği çıktığında İlkokullara Din Kültürü öğretmenlerin atanmayacağı düzenlemesini Din Kültürü Öğretmenlerin önü kesiliyor diyerekten bu durumu Bilal Erdoğan'a Bakan Yusuf TEKİN'i şikayet ettiği iddia edilmişti

Sonuç olarak tüm süreçlere bakıldığında hangi Bakan gelirse gelsin bu kadar yıldır bu görevde olan bir yine görevdeyse ve bildiğini okuyorsa bu sorunu çözmenin en güzel yolu bizce ironikde olsa Milli İmam Hatip Bakanlığı Kurulup Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz'ın buraya Bakan olarak atanması ile birlikte böylece Milli Eğitim Bakanlığı ile İmam Hatip işlerinin birbirinden ayrılması ile çözüm bulacaktır.

Sizce Milli İmam Hatip Bakanlığı Kurulmalı Ve MEB Bakan Yardımcısı Nazif Yılmaz ise bu Bakanlığa Bakan Olmalı mıdır? Yorumlarınızı bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

18 Yorum