Öğretmen Anneye Süt İzni Vermeyen Okul Müdürüne Ceza!

Öğretmen Anneye Süt İzni Vermeyen Okul Müdürüne Ceza!

Öğretmen anneye süt izni vermediği için bir okul müdürüne ceza verildiği iddia edildi.

  Milli Eğitim Bakanlığı'nda görev yapan ve yıllardır farklı uygulamalara maruz kalan anne öğretmenlerin lehine bir karar çıktığı iddia edildi.

 İddiaya göre geçtiğimiz yıl doğum yapan ve kanundaki süt izni hakkını kullanmak isteyen bir öğretmenin dilekçesine mesai saati 08.00-17.00 olmadığı gerekçesiyle ret cevabı verildi.

 Konuyu ilçe milli eğitim müdürlüğüne taşıyan öğretmen için harekete geçen il teftiş kurulu okul müdürü hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda ise okul müdürüne idari ceza verildi.

 Dolayısıyla anne öğretmenler, kanunda belirtilen süreler doğrultusunda İSTEDİKLERİ SAATTE süt izni kullanabilmektedir. Okul/kurum müdürlüğünün bu saatlere müdehale etme yetkisi bulunmamaktadır. Öğretmenin istemi, ders saatlerine denk gelse bile ilgili saatler boşaltılmalı veya idare bu saatler için ek tedbir almalıdır.

 

D) Kadın memura, çocuğunu emzirmesi için doğum sonrası analık izni süresinin bitim tarihinden itibaren ilk altı ayda günde üç saat, ikinci altı ayda günde bir buçuk saat süt izni verilir. Süt izninin hangi saatler arasında ve günde kaç kez kullanılacağı hususunda, kadın memurun tercihi esastır.

F) (Ek: 29/1/2016-6663/6 md.) Doğum sonrası analık izni süresi sonunda kadın memur, isteği hâlinde çocuğun hayatta olması kaydıyla analık izni bitiminde başlamak üzere ayrıca süt izni verilmeksizin birinci doğumda iki ay, ikinci doğumda dört ay, sonraki doğumlarda ise altı ay süreyle günlük çalışma süresinin yarısı kadar çalışabilir. Çoğul doğumlarda bu sürelere birer ay ilave edilir. Çocuğun engelli doğması veya doğumdan sonraki on iki ay içinde çocuğun engellilik durumunun tespiti hâllerinde bu süreler on iki ay olarak uygulanır. Üç yaşını doldurmamış bir çocuğu eşiyle birlikte veya münferit olarak evlat edinen memurlar ile memur olmayan eşin münferit olarak evlat edinmesi hâlinde memur olan eşleri de, istekleri üzerine (A) fıkrası uyarınca verilen sekiz haftalık iznin bitiminden itibaren bu haktan aynı esaslar çerçevesinde yararlanır. Memurun çalışacağı süreler ilgili kurum tarafından belirlenir. (3)(4)""

Mebpersonel.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.