Öğretmen Maaşının Düşüklüğü Gündemden Düşmemeli

Öğretmen Maaşının Düşüklüğü Gündemden Düşmemeli

Öğretmenlerin maaşları, alım gücü olarak son yılların en kötü zamanlarını yaşarken, bu konu asla gündemden düşmemelidir.

 2021 yılı ocak-temmuz dönemi için enflasyon farkı ile birlikte öğretmen maaşlarına %7.33 zam yapılmış, asgari ücret ise %21.56 zamlanmıştı. Öğretmenler, alım gücünün ciddi oranda düştüğü ve maaşlarının kendilerine artık yetmediğini defalarca dile getirdi.

 Çeşitli sendikalardan istifalar başladı ve hızla devam ediyor. Öte yandan eğitim sendikaları yazılı açıklamalar yaparak öğretmenlerin maddi haklarının iyileştirilmesi konusunda istekte bulunsa da ciddi adımlar atılmış değil.

 2021 yılında lisans mezunu herhangi bir en düşük devlet memuru ile öğretmenlere arasında neredeyse maaş farkı kalmaması, kamudaki maaş adaletsizliği ve eğitime verilen değerin oldukça düşük olması hususları bir kaç hafta dile getirilip gündemden düşürülmemelidir.

 Öğretmenlerin taban aylıklarına en az 2 bin 500 TL zam, ek ders ücretleri, sınav ücretleri gibi yan ödemelere ise en az %50 zam yapılması bekleniyor. Eğitim sendikalarından bu konuda göstermelik değil gerçek icraat bekleniyor.

 Bu hususun 2021 yılı yaz aylarında yapılacak toplu sözleşme görüşmeleri öncesinde çözüme kavuşturulması beklenirken, konunun ne kadar acil olduğu hususunu tekrar hatırlatıyor, bu kanayan yaranın gündemden düşmemesi adına sürekli hatırlatma yapacağımızın altını çiziyoruz.

 Mebpersonel.com - Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.