Öğretmen Maaşları Dolar Karşısında Eridi.

Öğretmen Maaşları Dolar Karşısında Eridi.

“2012 yılında 1.769 lira maaş alan bir öğretmen, maaşıyla 977 dolar alabiliyordu.

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, eğitimde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alarak gündeme getirdi.

“1 MİLYON EĞİTİM EMEKÇİSİ DE NASİBİNİ ALDI”

Barut, şunları söyledi:

“Türkiye’de uzun süredir yaşanan ve son süreçte oldukça derinleşen ekonomik kriz herkesin hayatını olumsuz etkilemiştir. Maalesef insanların sorunları görmezden gelinirken çözüm adına adım atılmamıştır. Bu durumdan ne yazık ki herkes gibi sayısı 1 milyonu aşan eğitim ve bilim emekçileri de nasibini almıştır.”

RAKAMLARLA ACI GERÇEĞİ ANLATTI

Eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekip eğitim ve bilim emekçilerinin taleplerine işaret eden Barut, şöyle konuştu:

“2012 yılında 1.769 lira maaş alan bir öğretmen, maaşıyla 977 dolar alabiliyordu. Bugün 4 bin 960 lira maaşı olan bir öğretmen ancak 394 ABD doları alabilir. 2012 yılında maaşıyla 10 çeyrek altın alabilen bir öğretmen bugün sadece 4 çeyrek altın alabilmektedir.

Ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik, haksız ihraçlar, yüzbinlerce atanamayan öğretmen sorunu, yetersiz okul ve derslik sayısı ile eğitimde yaşanan sorunlar çözüm bekliyor. İktidarı acilen göreve çağırıyoruz. Bu sorunlara ya çözüm üretin yapamıyorsanız bırakın gidin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.