Öğretmene mobbing iddiası yok artık dedirtti!

Öğretmene mobbing iddiası yok artık dedirtti!

Öğretmene mobbing iddiası yok artık dedirtti!

Gün geçmesin ki mobbing ile ilgili şikayet olmasın. Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan bir öğretmen sosyal medya üzerinden mobbinge uğradığını iddia etti. Memurlar forum adresinde gönderi açan öğretmenin iddiaları pes artık dedirtti.

Öğretmen bir ilçeye tayin olduğu ve ilk öğretmenler kurulu toplantısında okul müdürüyle tartıştığını belirtti. Daha sonra ders tamamlama yoluyla okul müdürünün öğretmeni başka okula görevlendirmek istediğini ifade etti. Daha sonra yeterli ders olduğunu söyleyerek itiraz ettiğini söyledi. Tüm itirazlara rağmen öğretmen yönetmelikler hiçe sayılarak başka okula görevlendirildiğini iddia etti.

Söz konusu iddialar şöyle devam ediyor:

''O okula geri dönünce ise asıl mobbingleri burada yaşadığını ifade eden öğretmen: Başka öğretmenlerde ses çıkarmadığı şeylerde beni uyarıyor, proje görevlerini bana dayatmaya başladı, hemen hemen her gün beni odasına çağırıp huzurumu kaçırmaya çalıştı. Boş günlerde adaletsizlik yaptı. Üstelik eşime de aynı davranışları göstermeye başladı. Her yaptığımız gözüne batmaya başladı. Kısacası olay mobinge doğru gidiyor. Mobinge dönüşürse nasıl ispatlayabilirim? Eşimin şahitliği geçerli olur mu? İdare mahkemesine veya adli yargıya dava açabilir miyim?''