Öğretmenler birlikte güçlü! Yarın zil çalmayacak

Öğretmenler birlikte güçlü! Yarın zil çalmayacak

Öğretmenler birlikte güçlü! Yarın zil çalmayacak

Öğretmenlerimiz aylardır öğretmenlik meslek kanunu hakkındaki taleplerini sosyal medya üzerinden dile getiriyorlar.Sendikalar bu talebin üzerine eylem kararı aldı. İlk başta içlerinde Eğitim İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim Sen gibi sendikaların da bulunduğu çoğu sendika 2 Kasım günü iş bırakacaklar.

Yetkili sendika Eğitim Bir Sen ise 1 Kasım günü yani bugün ilk derse girmeme eylemi gerçekleştirerek aynı zamanda 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması düzenlendi.

Türk Eğitim Sen'in almış olduğu bir eylem kararı henüz yok.

Mahmut Özer derse girmeyecek öğretmenlerin ek ders ücretlerinde kesinti olacağını belirterek velileri arayarak öğrencilerin okula gelmesini engelleyen öğretmenler hakkında ise soruşturma açılacağını belirtti.

Öğretmenlerimiz 2 Kasım yani yarın yapılacak tam gün iş bırakma eylemi için sosyal medya üzerinden taleplerini dile getirmeye devam ediyor.

İnancımız ve kararlılığımız var. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür öğretmenler olarak, mesleğimizin itibarı, çocuklarımızın geleceği için yarın iş bırakacağız. Hakkımızı alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Levent Kuruoğlu Hürriyetçi Eğitim Sen Genel Başkanı #işbırakmaya1gün

Ek dersimizi kesmekle tehdit etmek yerine ÖĞRETMENİN YANINDAYIM deseniz ne güzel olur #işbırakmaya1gün

Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz! #işbırakmaya1gün

Ek dersi keseceklermiş ben yapmadığım işin parasını istemiyorum zaten ! Ben hakkım olanı istiyorum #işbırakmaya1gün

Benim boş bıraktığım derse sen de girme arkadaşım! Bu da bir eylem! ÖĞRETMENİN YANINDAYIM demiş olursun. #işbırakmaya1gün

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.