Öğretmenler Dikkat! Detaylar Belli Oldu! AYM'den 19 Kasımdan Önce Bir Karar Çıkması Beklenmiyor.

Öğretmenler Dikkat! Detaylar Belli Oldu! AYM'den 19 Kasımdan Önce Bir Karar Çıkması Beklenmiyor.

Öğretmenler Dikkat! Detaylar Belli Oldu! AYM'den 19 Kasımdan Önce Bir Karar Çıkması Beklenmiyor.

Sabah Gazetesi İstihbarat Şefi Halit Turan twiiter hesabında yaptığı paylaşımda Görünen o ki 19 Kasım'da yapılacak sınav öncesinde Yüksek Mahkeme'den herhangi bir karar çıkması beklenmiyor. açıklamasından bulundu.

Öğretmenlik Meslek Kanunu'na ilişkin Anayasa Mahkemesi süreciyle ilgili son bilgilere ulaştık. Edindiğimiz bilgilere göre, Bakanlığın ve Sendikaların AYM tarafından dinlenmesiyle, kanun hakkında AYM'nin vereceği karar farklı tarihlerde olacak. Görünen o ki 19 Kasım'da yapılacak sınav öncesinde Yüksek Mahkeme'den herhangi bir karar çıkması beklenmiyor. Karara ilişkin daha iki oturum var. Konuyla ilgili özel detaylar SABAH Yüksek Yargı Muhabiri @ilkerturak haberinde. Detaylar

screenshot-26.png

İşte Sabah Gazetesi Yüksek Yargı Muhabiri İlker Turak imzalı o haber

Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu esastan görüşmek üzere toplanan Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Bakanlık ve sendikaların sözlü olarak dinlenmesine karar verdi ve toplantıyı başka bir tarihe erteledi.

Son dakika haberi...19 Kasım'da yapılacak olan uzman öğretmenlik sınavının yapılıp yapılmayacağı kamuoyunda merak konusu olurken SABAH konuya ilişkin çok önemli bilgilere ulaştı. Buna göre; Yüksek Mahkeme'nin kararı Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı olarak gönderilecek ve ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın Genel Kurul'da gündeme alacağı bir tarihte Bakanlık ve sendika yetkilileri sözlü olarak dinlenecek. Daha sonra Anayasa Mahkemesi, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemini esastan görüşmek üzere yeni bir tarihte toplanarak kanunu karara bağlayacak.

Anayasa Mahkemesi (AYM), Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan başvuruyu esastan görüşmek üzere dün toplandı. Yüksek Mahkeme, Milli Eğitim Bakanlığı ve en yüksek üyeye sahip 3 eğitim sendikasının sözlü olarak dinlenmesine karar verirken, Öğretmenlik Meslek Kanununun bazı hükümlerinin iptali isteminin görüşülmesini erteledi. Söz konusu kararın Milli Eğitim Bakanlığı'na yazılı olarak bildirilmesiyle başlayacak süreç kapsamında öncelikle belirlenecek bir tarihte Milli Eğitim Bakanlığı ve 3 eğitim sendikası sözlü olarak dinlenecek. Anayasa Mahkemesinin bu sürecin başlaması için Milli Eğitim Bakanlığı ve 3 Eğitim sendikasına yazı göndermek üzere çalışmalar yaptığı öğrenildi.

DÜZENLEMENİN NEDEN GEREKLİ OLDUĞU SORULACAK

Yüksek Mahkeme Genel Kurulda Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden bu düzenlemenin neden gerekli olduğunu dinleyecek. Eğitim sendikalarından ise bu düzenlemenin neden iptalinin istendiği ve Anayasal açıdan neden engel teşkil ettiğinin gerekçeleri sözlü olarak dinlenecek.

Sabah.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.