Öğretmenler İçin – Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya

Öğretmenler İçin – Gökmenlerin Mimarlarıyla Mavi Bilyeden Uzaya

Son zamanlarda Türkiye’de astronomi, uzay bilimleri ve havacılık açısından önemli çalışmalara imza atılmıştır.

İnsanlar, doğası gereği yaşadığı evreni anlayıp yorumlamak ister. İlkokul seviyesindeki çocuklar bulunduğu yaş dönemi gereği sorular sorar, zihinlerindeki problemlere cevap ararlar. Doğru bilgiye ulaşmalarının temel adımı da onları eğiten ve öğrenme ortamlarını hazırlayan öğretmenlerden geçmektedir.

Bu projenin amacı, Türkiye’nin farklı illerinden seçilen 60 sınıf öğretmenine belirli bir program kapsamında alanında uzman eğitmenlerin uyguladıkları etkinliklerle yaparak-yaşayarak ve gözlem yaparak keşfetmelerine olanak sağlayıp astronomi, uzay bilimleri, havacılık alanlarında öğrencilerinin ilgisini arttırmak; bu alana ilgi duyan yeni nesil araştırmacılara ilham vermek ve gökmenlerin yetişmesine vesile olmaktır. Bu çalışma; yürütücü kurum olan Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Gökmen Uzay ve Havacılık Merkezi başta olmak üzere diğer kurumların/kuruluşların da katkılarıyla süreklilik arz edecektir. Proje kapsamında etkinlikler GUHEM’de gerçekleştirilecektir. Bunun dışında; Yunuseli Havaalanı ve Dağyenice Göletinde çalışmalar yapılacaktır. 22-31 Ağustos tarihleri arasında 30’ar kişilik iki ayrı gruba 5 gün süreyle uygulanması planlanmaktadır.

Proje tarihleri şu şekildedir:

22-26 Ağustos 2021 – İlk Katılımcı Grup
27-31 Ağustos 2021 – İkinci Katılımcı Grup

Katılımcıların konaklama, yemek ücreti proje kapsamında karşılanacaktır.

Başvuru için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.