Öğretmenlere Özel Emeklilik Yaşı Olmalı Mı?

Öğretmenlere Özel Emeklilik Yaşı Olmalı Mı?

Öğretmenlere Özel Emeklilik Yaşı Olmalı Mı? Konuyla ilgili düşünceleriniz...

Eğitim camiasının gündeminde yer alan konulardan biride emeklilik durumudur. Gelişen teknoloji ve beraberinde yaşanan gelişmeler akabinde toplumlar nezdinde bireyler de değişmektedir. Öğretmenler ise eğitimin en önemli parçalarından biridir. Eğitimin tam merkezinde yer alan öğretmenler sürekli olarak kendilerini geliştirmek durumundadır. Çocuk ve genç olarak tabir edilen kitleye verilen eğitimden verim alabilmek adına deneyim yeterli olmaktadır. Bu konuda gündemi meşgul eden önemli hususlardan biride öğretmenlere özele emeklilik yaşıdır.

Zamanla mesleki yorgunluğun yaşa bağlı olarak bireyi yıprattığı mesleklerin başında öğretmenlik gelmektedir. Ülkemizde Zorunlu emeklilik yaşı 65' dir. Öğretmenlerin 55-65 yaş aralığında emekli olması gerekmektedir. Ekonomik zorluklarlar bir kenara bırakıldığında öğretmenlerin emeklilik yaşı diğer kamu memurlarından farklılaşmalımı dır?

Ülkemizde atama bekleyen yaş ortalamasının genç nüfus içerisinde yer aldığı bilenen yaklaşık 500 bin öğretmen bulunuyor.

Konuyla ilgili düşüncelerinizi bizimle yorum kısmında paylaşabilirsiniz.

Mebpersonel/Özel Haber

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

4 Yorum