Öğretmenlerin 8 ve 9 Haziran'da yoğun görev süreci başlıyor!

Öğretmenlerin 8 ve 9 Haziran'da yoğun görev süreci başlıyor!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), öğrencilerin akademik geleceklerini şekillendirecek önemli bir adım olarak yaklaşıyor.

Ancak sınavın düzenlenmesinde görev alacak olan öğretmenler için de yoğun bir süreç başlıyor. 8 ve 9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan YKS'de öğretmenler, çeşitli görevler üstlenecek ve sınavın düzenli bir şekilde gerçekleşmesine katkı sağlayacaklar.

Başvuru süreci hızla kapanıyor!

Sınavda görev almak isteyen öğretmenler için başvuru süreci hızla kapanıyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Kurumu'nun (ÖSYM) görevli işlemleri sistemi üzerinden yapılacak başvuruların kısa bir süre içinde sona ereceği belirtiliyor. Bu nedenle öğretmenlerin, görev almak istiyorlarsa başvurularını hızlıca tamamlamaları gerekiyor.

Görev ve ücretler

YKS sınavında görev alacak olan öğretmenler, çeşitli görevler üstlenecekler ve bu görevlerine karşılık belirli ücretler alacaklar. ÖSYM tarafından belirlenen görev ücretleri şu şekildedir:

Görev

Ücret

Bina Yöneticisi

1040 TL

Bina Sınav Sorumlusu

1365 TL

Bina Sınav Sorumlusu Yardımcısı

1165 TL

Salon Başkanı

995 TL

Gözetmen

880 TL

Yedek Gözetmen

790 TL

Yardımcı Engelli Gözetmen

1125 TL

E-Sınav Uygulama Sorumlusu

820 TL

E-Sınav Salon Başkanı

710 TL

E-Sınav Gözetmeni

655 TL

YKS sınavında görev alacak olan öğretmenler, sınavın düzenli ve adil bir şekilde gerçekleşmesinde önemli bir rol üstleniyorlar. Görev aldıkları pozisyona göre farklı sorumluluklar üstlenen öğretmenler, öğrencilerin sınav sürecini yönlendirecek ve sınavın başarılı bir şekilde tamamlanmasını sağlayacaklar.

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.