''Okul müdürü siyasi çevresini kullanarak ceza almadı''

''Okul müdürü siyasi çevresini kullanarak ceza almadı''

''Okul müdürü siyasi çevresini kullanarak ceza almadı''

Memurlar forum adresinde bir müdür yardımcısı, okul müdürünün siyasi çevresini kullanarak ceza almadığını iddia etti.

Söz konusu iddiada neler yaptığını tek tek belirtti.

İşte müdür yardımcısının o paylaşımı:

Merhaba,

Gaziantep'te bir imam hatip ortaokulunda çalışan tek müdür yardımcısıyım, yaklaşık olarak iki yıldır bu okulda çalışıyorum.

Geldiğim ilk günden beri okul müdürü beni istemediğini ifade ediyor ama sonuçta işimi düzgün yaparsam ne sıkıntı olabilir ki diyerek çalışmaya devam ettim. Beni istememesinin nedeni basit: yaptığı birtakım usulsüz işler var ve ben her seferinde ona karşı çıkıyorum. Defalarca benim tarafımdan, öğretmenler ve veliler tarafından şikayet edildi ama hiçbirinde sonuç çıkmadı. Çünkü üyesi olduğu sendika bir şekilde muhakkikler üzerinde baskı oluşturarak muhakkiklerin ceza vermesini engelliyor. Bunu muhakkikler samimi bir şekilde ifade ettiler.

Bu sefer kendi beni şikayet etmiş. İki müfettiş geldi okula. Üç iddiası var. Beni darp etti, bana küfür etti, özel hayatında alkol içiyor İmam Hatip'e uygun değildir. Evet, alkol içtiğim doğrudur ama okulda içmedim, içmem de. Okula sarhoş geldiğim de yok.

Ben de müfettişlere önceki soruşturmalarda bahsettim ve herhangi bir sonuç alamadığımızı ifade ettim. Her iddiam için de şahit ismi verdim. Herkes dinlendi. Soruşturma sonucunda bana başka bir okula müdür yardımcısı, ona da başka bir okula öğretmen olarak görevlendirme kararı çıktı. Ayrıca kademe ilerlemesi cezası verildi ona.

Yalnız müfettişlerin raporu işleme konulmuyor. İlçe ve ile gittim. Görüştüğüm kişiler, tarafımıza ulaşmış bir şey yok. Bekleyin, diyorlar. (Birbirimizle hiçbir iletişimimiz yok, bizi başbaşa bırakıp gittiler.) Ben teftiş kurulu başkanlığına gittim. Dosyanın on yedi gündür bekletildiğini öğrendim. Sebebini sordum. "Hocam siyasi çevresi çok geniş, herkesi devreye sokmuş, ceza vermemize izin verilmiyor." denildi. Sadece başka okula müdür olarak gitmesi koşuluyla izin vereceklermiş. Müfettişlerden yeni rapor yazmaları isteniyor ancak müfettişler geri adım atmıyor. (Dürüst insanlar hâlâ var.) Süreç tıkanmış durumda.

Neler yapıyor:

* Hafta sonu dyk görevi var ama MTSK ve ÖSYM görevi alıyor. Dyk görevinde sınıfındaki öğrencileri başka sınıflara bölüştürerek okuldan ayrılıyor. Üstelik kurs yönetici kendisidir. Okula gelmediği halde DYK ücreti yazmamı istiyor. Ben yazmıyorum. Yazmadığım için bana psikolojik şiddet uyguluyor. Seni okulumda istemiyorum, kendine başka bir okul bul, diyor. Benim gitmeye niyetim yok. Dyk ücreti yazmadığım için bana hakaret etti, aramızda bir itişme yaşandı. Bu sefer kendi beni şikayet ediyor. Gerekçe onu darp etmişim. Bir hafta sonra okula gelerek silahla beni tehdit ediyor. Şahitler var.

*Okula piktes kapsamında gelen temizlik malzemeleri kayıp. (Hizmetliler bir arabaya yükleyin dedi müdür. Biz de yükledik diyorlar.)

* Okula kayıt için Suriyeli velilerden 1000TL elden almış, paralar okul aile birliği hesabına yatırılmamış, kayıp. (Suriyeli tercümanlar ve öğrenci velileri şahit)

* Kadın din kültürü öğretmenlerinin okulda çalışmasını istemiyor. Çünkü özel durumları Kur'an okutmaya müsait değildir, diyor. (Kadın din kültürü öğretmenleri yanına çağırarak regl günlerinizi bana söyleyin demiş.)

* İŞKUR personeli kadına, haftanın bir ya da iki günü sürekli izin veriyordu. Ben de böyle bir imtiyaz verme yetkiniz yok, dedim. Çünkü rapor almak dışında izin hakları yok. (Kaç gün alacakları da bellidir.) Kadını aradım ve rapor getirmesi gerektiğini söyledim çünkü puantajı ben hazırlıyorum. Kadını benim odama çağırarak "Senden rapor isteyen adam erkekse benden istesin. Okul müdürü benim, ben istediğim zaman sana izin veririm." dedi.

* Okula her gün 11.00 gibi geliyor ve haber vermeden 13.00 gibi okuldan çıkıyor. (Daha önce iki kez şikayet ettim bu durumu, bir sonuç çıkmadı.)

*Yazın toplamda en fazla on beş gün geldi okula. ( On yedi yıldır öğretmenim , ilk defa memleketime gidemedim. Çünkü benim gitmem için onun okulda durması gerekirdi. Sonra kullan diye diye yaz tatili bitti.)

*Aday öğretmenleri yanına çağırarak okulda kim ne konuşuyorsa bana söyleyeceksiniz yoksa size düşük not veririm.

* Başka öğretmene x kişisiyle konuştuğunu görürsem senin için iyi olmaz. Fetö üniversitesinde yüksek lisans yapmışsın.

* Sessiz öğretmenleri yanına çağırıyor. Müdür yardımcısı odasında kim ne konuşuyor bana söyle yoksa sana DYK görevi vermem.

* İki idareciyiz ama iş birliğine yanaşmıyor. Okul aile birliği bende geri kalanlar sende. Okul aile birliği hesabı şeffaf değil. Ne var ne yok sadece kendisi biliyor. Okul aile birliği gelir gider hesap defteri tutulmamış.

*Temizlik malzemeleri alımı için teklif mektupları aldık. İhale komisyonu malzemeleri teslim almış ancak sonradan ilgili firmaya malzemeler iade edilerek paralar elden alınmış.

* Sevmediği öğretmenler için küçücük çocukları çağırarak kelime kelime dikte ettirerek şikayet dilekçeleri yazdırıyor. Sonra da hocam hakkınızda şikayet var diyerek onlar üzerinde baskı kuruyor.

*Okulda müdürden razı olan hiçbir öğretmen yok. Bu adamın bu yönü iyi diyen yok.

Buna benzer sayısız iddia vardı ve hepsi de şahitlerle ispata kavuştu ama en başta dediğim gibi hiçbir işlem yapılmış değil. Burada yazınca belki bir sonuç alınır diye umuyorum. Ülkeye ve ülkedeki adalete güvenim bitmiş değil.

İdarecilerde liyakat yoksa ellerindeki tek silah psikolojik şiddet oluyor.

Kaynak: https://forum.memurlar.net/konu/2512010/okul-mudurunun-siyasi-cevresini-kullanarak-ceza-almamasi.html

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

7 Yorum